Mugur Isărescu, un nou semnal de alarmă

 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, trage un nou semnal de alarmă cu privire la riscurile economiei. Isărescu spune că, în România, educația finanicară și fiscală este foarte scăzută, aspect care are consecințe negative atât pe piața finanicar-bancară, cât și pentru politica fiscală a Guvernului.În lipsa educaţiei financiare, „creditarea riscă să devină un act de donaţie cu acceptare de o singură parte", a declarat vineri guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

„Fără educaţie financiară, creditarea riscă să devină un act de donaţie în care acceptarea este de o singură parte, se poate ajunge ca unii oameni să nu mai dea banii înapoi, debitorii să nu mai înţeleagă despre ce este vorba. Educaţia financiară, economică, dar şi fiscală, este foarte scăzută în România", a spus Mugur Isărescu, în deschiderea conferinţei „Incluziunea financiară, de la vorbe la fapte" - eveniment organizat în cadrul proiectului „Global Money Week".

Isărescu a lansat, totodată, un atac la oamenii politici - parlamentari sau Executiv - care lansează proiecte de legi fără studii de impact:

„În calitate de veteran, trebuie să vă spun ceva: prin anii 1991-1992-1993, când trebuia să promovăm legi pentru implementarea reformei financiare, nu intram în Parlament fără să avem un studiu de impact. Eram tot timpul întrebaţi - aveţi studii de impact? Astăzi, apariţia unor iniţiative şi legi fără studiu de impact ar trebui să ne dea de gândit", a menţionat guvernatorul băncii centrale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?