MRU: Dacă vrem alianţă, trebuie să acceptăm că stăm la masă cu oameni care s-au jignit între ei

 
MRU: Dacă vrem alianţă, trebuie să acceptăm că stăm la masă cu oameni care s-au jignit între ei / Foto: MEDIAFAX
MRU: Dacă vrem alianţă, trebuie să acceptăm că stăm la masă cu oameni care s-au jignit între ei / Foto: MEDIAFAX

Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu afirmă că reprezentanţii FC se vor întâlni în scurt timp cu liderii PNL, apoi cu cei ai PDL, menţionând că are încredere în discuţii, dar orgoliile trebuie lăsate la o parte şi precizând: "Trebuie să acceptăm că vom sta la masă cu oameni care s-au jignit între ei".

"Trebuie să renunţăm cu toţii la ceva pentru a câştiga împreună. Solicit colegilor din partidele care şi-au desemnat candidat pentru prezidenţiale, adică PDL, PNL şi FC, să nu vorbească despre persoane, ci în sobrietate să discutăm împreună tiparul pe care trebuie să îl îndeplinească viitorul candidat pentru prezidenţiale şi, după ce vom cădea de acord asupra acestui tipar, să îi dam numele" a spus Ungureanu, la sediul FC, într-o declaraţie de presă.

El a arătat liderii dreptei trebuie să înveţe să ierte, precizând că dreapta "nu este nici pro-Traian Băsescu, nici contra Traian Băsescu", ci pro-România.

"Nu există om providenţial care să salveze dreapta sau România. O asemenea soluţie este o iluzie", a spus Ungureanu, precizând că doreşte desemnarea unui candidat unic la prezidneţiale, capabil să susţină reformele, "nu anti-Ponta, ci pentru România".

El a artat că unitatea dreptei "nu se face joi pentru a se desface vineri", ci este un proiect pe termen mediu şi lung. De asemenea, el a mai spus că unitatea dreptei nu se face în jurul unui personaj sau prin excluziune.

Potrivit lui Ungureanu, primul pas pentru succesul în noiembrie 2014 se face prin renunţarea la orgolii.

"Dacă încearcă cineva să folosească acest moment în interes personal, plăteşte politic gestul iresponsabil. Dacă vrem să avem o alianţă, trebuie să acceptăm că vom sta la masă cu oameni care s-au jignit între ei, care la această oră nu au capacitatea să înţeleagă că iertarea este preţul unic pentru ca România să aibă un candidat la prezidenţiale. Liderii dreptei trebuie să înveţe să ierte", a spus Ungureanu.

El nu a acceptat întrebări din partea jurnaliştilor şi nu a dat informaţii despre întâlnirile cu PNL şi cu PDL.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -1
Dorin-Adrian Cristea
28 May 07:30
Nu exista jigniri decat interese si asta pentru ca toti avem pacate.
Răspunde
2 -1
Bibicu
28 May 04:31
Vezi-ti mai de treaba.
Nu mai prinzi tu guvern sa ne bagi pe gat tot felul de Chevron, Gabriel Resources si Monsanto.

Tu cu cine sa te aliezi cu 2%
Răspunde
3 -2
unu de afara
28 May 02:28
Sa nu uitam ca prima alegere a lui Razvan a fost PNL-ul aristocratic si nu gunoaiele provenite din fostul feseneu securisto-politruc . Nu s-a amestecat cu ele nici dupa parasirea PNL-ului preferand sa-si construiasca un partid de intelectuali . Forta Civica este unicul partid cu care PNL-ul poate fuziona natural .
Răspunde
7 -3
Oblio
27 May 23:34
Ar fi bine sa-si ia niste alifie pentru Blaga si Antonescu ca sa alunece alianta mai bine mai ales cand va veni Basescu pe la spate.
Răspunde
5 -6
Ivan Turbinka
27 May 22:35
Da, Razvan, asa o fi, problema e ca-n loc sa faci politica te vei apuca sa faci educatie politica unora care nu au nevoie de asa ceva fiindca, la banii lor, ghertoii sunt prea plini de ei...

Eu cred ca-ti pierzi timpul, dar sper sa le halesti banii!!!
Răspunde
7 -8
dan popescu
27 May 22:23
Tu esti singurul politician care ar merita pozitia de Lider al Dreptei romanesti, cea creativa, corecta, cea care ar putea da sansa viitorului nostru in Europa, insa va fi tare greu, dificil de razbatut intr-o politica romanesca facuta de amatori, de impostori, de guralivi far'de substanta, manati doar de ...interese perosnale sau de grup.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?