Motivul surprinzător pentru care nu este bine să îţi faci patul dimineaţa

 

Te trezeşti dimineaţa, iar primul lucru pe care îl faci este să îţi aranjezi perfect patul? Cu siguranţă ai fost un copil ascultător sau ai avut parte de părinţi exemplari, care au avut grijă să îţi insufle toate valorile bunei cuviinţe!

Însă unele studii au arătat că acest gest cu valoare de semn al celor șapte ani de acasă este cât se poate de greşit! Descoperă motivul surprinzător pentru care nu ar mai trebui să îţi faci patul dis-de-dimineaţă!

Află de ce nu mai trebuie să îţi faci patul imediat după ce te trezeşti!
Nu numai mama, dar şi oamenii de succes ne îndeamnă să ne începem ziua cu un pahar mare de apă şi patul... impecabil aranjat! Însă acum avem prilejul să le răspundem cu argumente pertinente: nu delăsarea şi nici lipsa de chef ne împiedică să ne facem patul imediat ce ne trezim, ci un studiu al autorităţilor în domeniu.

Opinia care contrazice tot ceea ce ştiam până acum îi aparţine doctorului Stephen Pretlove, de la Universitatea Kingston din Marea Britanie, care consideră că patul nefăcut dimineaţa va ucide căpuşele de praf care se formează în medii umede, calde, precum salteaua şi lenjeria noastră. Conform lui Pretlove, lăsându-ţi patul să se aerisească pe parcursul zilei, cu pernele şi cearşafurile cât mai răsfirate, vei elimina aceste microorganisme care afectează persoanele cu alergii şi astm. Iar numărul lor este impresionant, ajungând la circa 1,5 milioane într-un singur pat!

Citește continuarea pe divahair.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?