Motivul pentru care nu e bine să mergi cu rezervorul aproape gol

 

Majoritatea șoferilor bagă benzină sau motorină de sume cuprinse între 30 și 100 de lei, departe de orice cost al unui plin de rezervor. Iar acest lucru nu e tocmai recomandat. De ce? 

Consum ridicat de carburant

Nu multă lume știe că, atunci când rezervorul e aproape gol, mașină are un consum crescut. Dar nu pentru că ar "păpa" mai mult combustibil, ci pentru că lichidul rămas în rezervor se volatilizează mai ușor și se evaporă mai repede.


Vapori acumulați în rezervor

Cu cât în rezervor ai mai puțin carburant, cu atât se acumulează mai mulți vapori. Nu degeaba, o mașină care are rezervorul plin doar pe un sfert va explodă mult mai puternic decât una cu rezervorul plin, așa cum au demonstrat-o și diferite emisiuni TV.

Probleme cu pompa de benzină

Foarte multe mașini au pompă de carburant în rezervor. Însă ceea ce nu știe multe lume este că aceste pompe sunt submersibile direct în carburant care are și rol de răcire.


Circuit înfundat

Benzina sau motorina de la pompă nu este cea mai curată din lume, mai ales dacă nimerești să alimentezi cu combustibil rămas pe fundul uriașului rezervor din benzinărie. Adică ai șanse mari să alimentezi cu carburant plin de impurități, urme de rugină, sedimente și așa mai departe.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?