Moţiunea care a dat jos Guvernul, pe prima pagină a tuturor ziarelor

 
Foto: ehow.com
Foto: ehow.com
Moţiunea care a dărâmat Guvernul domină, după cum era de aşteptat, prima pagină a ziarelor.
Cotidianul scrie mare: "După şase decenii de figuraţie şi călcat în picioare, marţi a avut loc Răzbunarea Parlamentului".

Ziariştii de la Gândul vorbesc despre euforia pesediştilor şi dorinţa de sânge a pedeliştilor. "Cea mai mare problemă a pedeliştilor nu a fost legată strict de faptul că Guvernul va pica, cât de cel că tripleta Blaga-Videanu-Berceanu îşi asumase angajamentul în faţa lui Traian Băsescu şi a PD-L că moţiunea nu va trece".


Din Evenimentul zilei aflăm că preşedintele Băsescu a amuţit când a auzit că PDL îl propune tot pe Boc premier. Apoi şi-ar fi recăpătat graiul şi ar fi zis: „Voi sunteţi nebuni?! Suntem ţară europeană, cum aş putea să pun un premier care a fost demis de parlament?!”.

România liberă constată că "Indiferent cine va fi noul prim-ministru, misiunea sa va fi scurtă şi ingrată"

Business Standard concluzionează: "Guvernul a căzut. Criza se mută la Cotroceni, acolo unde a început".

Şi dacă tot vorbim despre Cotroceni şi despre ce-i mână în luptă pe politicieni, să amintim şi de bătălia prezidenţială, care a inspirat-o pe Lelia Munteanu, de la Gândul, să compună câteva versuri memorabile.
Oprescu zice duios: "'Raţi ai dracu' de molâi/ Că vă fac din turu-ntâi". Băsescu zice cu elan: "Găozari şi păsărici/ Oligarhi, moguli, popor/ Mă găsiţi cu toţi aici/ Şi la anu viitor". Geoană zice cu drag: "Ceasul ne arată timpul/ Calendarul - anotimpul/ Iar Băsescu cel urât/ Ne-arată minciuni decât". Crin zice cu foc: "Afară bate vântul şi rupe trandafirii/ Ne ducem toţi la urne, căci asta-i legea firii/ Dar când s-o pune, albă, zăpada pe coceni/ Să-mi faceţi loc de-acuma, că vin la Cotroceni"...

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?