Moscova, către ţările care pot influenţa Turcia: Nu e voie să atentezi la Rusia, nu dobori avioane!

 

Este important ca țările care pot influența Turcia să garanteze previzibilitatea comportamentului ei, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează agenția de presă TASS.

"Astăzi este important ca toți cei care pot influența Turcia să garanteze o cât de mică previzibilitate în acțiunile părții turce. Nu e voie să dobori avioane rusești. Nu e voie să atentezi la Rusia", a spus Peskov, într-un interviu într-o emisiune televizată. Referindu-se la situația cu avionul rus Su-24 doborât de aviația turcă, Peskov a subliniat că "multe țări-membre ale NATO se sustrag de la vreo solidarizare cu Turcia".

"Astfel de acțiuni provocatoare — iar faptul că ele vor fi interpretate ca o provocare teribilă a fost clar de la bun început — nu sunt nici în interesul NATO, nici al Rusiei, nici, în cele din urmă, al Turciei", a declarat purtătorul d e cuvânt al președintelui rus. Rusia susține că un avion de vânătoare Su-24 a fost doborât marți de armata turcă în spațiul aerian al Siriei, fără nicio somație, și a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia.

Ankara susține contrariul, afirmând că avionul rus încălcase spațiul aerian al Turciei și a fost avertizat 'de zece ori timp de cinci minute' înainte de a fi doborât de o rachetă lansată de un F-16. Acest incident a declanșat o gravă criză diplomatică între cele două țări.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?