Moscova ameninţă cu posibile consecinţe după ce obuze ucrainene au căzut pe teritoriul Rusiei

 
Kremlinul, decizia care ar putea afecta transportul aerian internaţional
Kremlinul, decizia care ar putea afecta transportul aerian internaţional

Rusia a transmis o notă de protest Administraţiei de la Kiev după ce obuze lansate de serviciile de securitate ucrainene împotriva insurgenţilor ar fi căzut pe teritoriul rus, Moscova avertizând că repetarea incidentelor ar putea avea consecinţe.

"Rusia protestează categoric şi cere încetarea tirurilor de obuze spre teritoriul rus", a comunicat Ministerul rus de Externe.

"În cazul repetării în viitor a incidentelor de acest gen, întreaga responsabilitate va aparţine autorităţilor de la Kiev", a adăugat instituţia.


Moscova a precizat că obuze de artilerie au vizat punctul vamal rus Gukovo, situat la frontiera cu Ucraina, o zonă unde au loc confruntări militare între armata ucraineană şi insurgenţi proruşi.

"Acţiunile forţelor ucrainene reprezintă încălcări grave ale principiilor dreptului internaţional", atrage atenţia diplomaţia rusă, precizând că circa 230 de refugiaţi ucraineni se aflau în zona punctului vamal în momentul incidentului.

"Din fericire, nu s-au înregistrat victime; refugiaţii au fost evacuaţi rapid spre un loc sigur", precizează comunicatul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 -2
Mircea Groza
10 Jul 23:33
In final ce vrea Rusia:Zona de influenta.SU ne este de acord.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?