Monede importante din perioada dacică au fost recuperate din Italia

 

Un important tezaur monetar dacic din timpul regelui Koson s-a întors în patrimoniul României. Autorităţile au reuşit să-l recupereze tocmai din Italia. Monedele fuseseră furate din situri arheologice şi vândute unei case de licitaţii italiene. Ele a fost recuperate fără ca România să plătească despăgubiri.

Cele 27 de monede au fost bătute între anii 44 şi 29 înainte de Hristos.

Monedele au ajuns la o casă de licitaţii din Italia cu acte false. Făptăşii nu au fost prinşi deşi autorităţile din România spun că ştiu cum acţionează aceştia.

Recuperarea monedelor din tezaur nu a fost finalizată.
Un număr de 9 monede mai lipsesc acum din întreg tezaurul însă autorităţile spun că le vor recuăpera şi pe acelea în curând. Tezaurul de 36 de monede de aur dacice este căutat de autorităţile din România de mai bine de 10 ani.

Pe piaţa neagră o astfel de monedă costă 1.500 de euro. Specialiştii spun însă că valoarea reală este mult mai mare. Repatrierea monedelor dacice vine la doar câteva luni după ce alte 138 de monede au fost găsite de mai mulţi copii, în satul Ocolişul Mare, din judeţul Hunedoara.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
marcu
03 Jun 08:29
cum oare hotii gasesc aur in Sarmisegetusa, iar arheologii, nu?... Chiar nu se poate pune un ministru al culturii care sa demareze o data lucrarile de descoperire totala la cea mai mare cetate europeana? Mai mult decat tot aurul de aici, valoreaza istoria locurilor. Sunt convins, ca o data pusa in lumina Sarmisegetuza va uimi lumea! Cine se teme de vechimea romanilor?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?