Momente stânjenitoare cu Merkel și Trump. Întrevederea mult așteptată a început cu stângul

 

Angela Merkel și Donald Trump au avut o primă întâlnire ciudată. Deși au fost cordiali, cei doi lideri nu au putut ascunde că văd în moduri complet diferite lumea. Întrevederea a devenit în unele momente stânjenitoare, mai ales atunci când Merkel a cerut o strângere de mână, iarTrump nu a răspuns. 

Nu a vrut, sau nu a auzit? Oricare variantă ar fi adevărată, momentul de la Casa Albă a dat tonul primei întâlniri între Angela Merkel şi Donald Trump.

În trecut, liderul american l-a criticat pe cancelarul Germaniei pentru că a primit refugiaţi şi a acuzat-o că ruinează Germania. Întrevederea a devenit şi mai stânjenitoare când Trump a răspuns cu o glumă la o întrebare despre acuzaţiile sale că a fost spionat de Obama.


„Când vine vorba despre telefoane ascultate de către fosta Administraţie, cel puţin avem ceva în comun.”
Donald Trump a făcut trimitere la dezvăluiri făcute în urmă cu doi ani de Edward Snowden, potrivit cărora o agenţie a guvernului american îi asculta telefonul Angelei Merkel. 


Presat în legătură cu acuzaţiile de spionaj, Trump a spus că a auzit asta la TV.


„Nu mi-am dat cu părere. A fost o opinie a unui avocat foarte talentat, la Fox (News). Aşa că nu ar trebui să vorbiţi cu mine, ci cu Fox News.”


Răspunsul Fox News nu a întârziat.


„Fox nu ştie de nicio dovadă, de niciun fel, care să arate că preşedintele SUA a fost monitorizat. Punct.”
În faţa lui Donald Trump, Angela Merkel şi-a apărat politica în cazul crizei refugiaţilor, a globalizării şi a comerţului liber. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?