Moise Guran: "Dragnea jupoaie capitalismul, ne duce în Venezuela"

 
MOISE GURAN
MOISE GURAN

Jurnalistul Moise Guran critică în termeni duri noile măsuri anunţate de ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici.

"Nu-mi dau seama la această oră cât e prostie și cât e rea-voință în măsurile propuse de ministrul de Finanțe. Duminică, la ora la care Dragnea a atacat bănci, companii de telecom ("cu epoleți", așa a zis), hipermarcheturi (despre astea n-am găsit nimic în OUG) probabil știa ce conține ordonanța asta. Așa a început și în Grecia și în Venezuela și peste tot pe unde comunismul s-a reinventat tâmpit, stopând investiții și înșurubând națiuni pe calea unui faliment sigur", scrie Moise Guran într-un editoial cu titlul "Venezuela, venim".

Criza bugetară generată de programul de guvernare al PSD era inevitabilă, crede jurnalistul economic, și n-avea cum să ducă altundeva.

"Pregătiți-vă de inflație, șomaj și sărăcie, căci nu-s nici primele, nici ultimele astfel de măsuri! Sunt deja două milioane de oameni (din 3,5 în total angajați la privat) pe salariul minim pe economie. În curând vom fi toți, dar e ok, căci bugetarii nu-s pe salariul minim. Bucurați-vă că Dragnea jupoaie capitalismul, votați-l din nou, căci aceasta este platforma lui politică pentru anii electorali!", mai spune Guran.

După ce a citit proiectul de OUG publicat marţi seara de Finanţe, Moise Guran spune că lucrurile sunt mai rele decât par, "sunt neverosimile, chiar și pentru unul ca mine care săptămâna trecută vă scria că bugetul pe 2019 pur și simplu nu se poate face".

Ce spune Moise Guran despre "taxa pe lăcomie"

"Dincolo de faptul că au trecut această titulatură într-un text de lege, ceea ce arată o mârlănie evidentă la adresa unuia care-ți plătește taxe, nu e nici măcar ceva care ar reduce ecartul dintre dobânzile la depozite și cele la credite. Este o taxă pe active, un fel de taxă pe stâlp, în condițiile în care activele (stâlpii) pentru o bancă sunt banii plasați. Nu e vorba doar despre credite, căci acestea sunt cam 60-70% din activele unei bănci. Restul sunt plasamente, inclusiv (sau mai ales) în titluri de stat. Nici nu pot estima acum (și cred că nimeni nu poate, încă) ce efect va avea aceasta asupra creditelor. Probabil se vor da mai puține, dar în mod cert cele mai afectate vor fi exact titlurile de stat. Dacă vi se pare că Teodorovici și-a tras un glonț în picior astfel, stați să vedeți ce mai urmează!"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Capitlisti nu veti pieri,plătiși compradorii mai bine !
19 Dec 09:46
Asta ati inteles dle MG,din cuvântarea dlui Dragnea ?Păcat,ca nu cititi in astre,ca ati afla ca Dl Dragnea a certat guvernul ca nu ajuta multilateralel sa câstige,că incheie , sărmanele, bilant zero,sau castigă o mie de lei,bancile cu complicitatea BNR stabilesc ROBOR-ul ca sa creasca influenta in economie a capitaluilui,iar mrfurile proaste din vest nu va afecteaza,la câstiguril dv,..Dl aceste,citeste in zodiace ,sau nu citeste de loc trompeta carpaților !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?