Modificarea Legilor Justiției ajunge la Comisia de la Veneția

 
Modificarea Legilor Justiției ajunge la Comisia de la Veneția
Modificarea Legilor Justiției ajunge la Comisia de la Veneția

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea de sesizare a Comisiei de la Veneția pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiției propuse de PSD și ALDE, anunță un comunicat al PNL.”După refuzul sistematic al celor de la PSD și ALDE de a cere opinia experților internaționali în privința propunerilor de modificare a legilor Justiției, PNL a reușit să obțină acest lucru prin intermediul parlamentarilor săi din cadrul APCE. PNL a folosit în acest demers o cale extraordinară de sesizare a Comisiei de la Veneția prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE. În aceste condiții, CCR va trebui să țină cont de opinia Comisiei de la Veneția în privința modificărilor aduse Legilor Justiției, așa cum a ținut cont și în alte cazuri. Parcursul legilor Justiției va trebui să aștepte acum punctul de vedere al Comisiei de la Veneția”, anunță comunicatul PNL.

Forumul Judecatorilor din Romania a cerut public sefei CSM, Simona Marcu, sa sustina, joi, in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei sesizarea Comisiei de la Venetia, in cazul celor trei legi ale Justitiei.

Era ultima sansa ca proiectele legislative sa ajunga pe masa unor experti independenti inainte de a fi promulgate.

Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a reluat joi discutiile privind solicitarile ca Legile Justitiei sa fie trimise spre analiza Comisiei de la Venetia. Asta dupa ce, luni, Comisia Juridica a APCE a decis ca acestea sa fie trimise pentru analiza Comisiei de la Venetia.

Aceasta din urma este un for consultativ al Consiliului Europei, dar extrem de relevant in materie de drept constitutional.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?