Modificarea Codurilor Penale, pe masa Guvernului. Ce schimbări se mai fac în Justiţie?

 

Guvernul discută, în ședința de miercuri, un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii privind Codul penal și a Legii privind Codul de procedură penală.

 Proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 15 noiembrie:

1. PROIECT DE LEGE privind participarea României la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii

2. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea

3. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum şi a altor acte normative

Conform proiectului, în Codul Penal, se modifică definiţia dată infracţiunilor în formă continuată.

De asemenea, se schimbă şi pedepsele pe care le vor primi care circulă pe drumurile publice cu autovehicule neînmatriculate sau cu număr fals, precum şi fără permis de conducere sau în stare de ebrietate.

În Codul de Procedură Penală se modifică: excepţiile de necompetenţă, procedură de soluţionare a abţinerii sau a recuzării procurorului şi supravegherea tehnică.

Alte legi modificate: Legea nr. 682/2002 privind protecția martorilor, Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator şi Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Proiectul de modificare a Codurilor Penale poate fi consultat AICI

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?