Moartea lui Prince: specialiştii sunt şocaţi, era "îmbibat" cu un analgezic extrem de puternic

La aproape doi ani de la moartea lui Prince a fost făcut public raport toxicologic întocmit după autopsie. Potrivit acestuia, artistul avea o concentraţie anormal de mare, cu mult peste limitele maxime, de fentanil, unul dintre cele mai puternce analgezice opioide.Chiar dacă imediat după moartea artistului s-a ştiut că aceasta a fost provocată de fentanil, un opioid de 50 de ori mai puternic decât heroină, abia acum s-a aflat cât de mare a fost concentraţia.

Raport toxicologic confidențial, obținut de Associeted Press, arată nişte valori care i-au îngrozit chiar şi pe specialişti. "Cantitatea pe care o avea în sânge era mult prea mare, chiar și pentru un pacient cu dureri cronice", a spus un specilaist în medicină de urgenţă.

Practic, concentraţia de 67,8 micrograme/litru era cu aproape 10 punctre peste nivelul de la care, în literatura de specialitate, s-au raportat supradoze mortale de fentanil .

Rezultatele toxicologice ale ficatului sunt de-a dreptul devastatoare. Concentraşia de drog era de 450 micrograme/kilogram, în condiţiile în care concentraţii mai mari de 70 de micrograme sunt considerate potenţiale supradoze letale."

Specialiştii au stabilit, de asemena, că opioidul a fost louat pe cale orală, nu sub formă de plasturi, pentru că aceştia nu puteau determina o concentraşie atât de mare în sânge.

Prince, pe numee întreg Prince Roger Nelson, a murit pe 21 aprilie 2016, la reşedinţa sa din Minneapolis, la 57 de ani. A fost unul dintre cei mai influenţi muzicieni americani, a vândut mai mult de 100 de milioane de discuri, iar publicaţia Rolling Stone îl situează pe locul 27 din topul celor mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?