Miturile extrem de populare despre cancer care nu fac decât să sperie oamenii

 

Cancerul este una dintre cele mai temute boli din lume, drept urmare au apărut și o serie de idei preconcepute în acest sens. Iată o listă cu cele mai stupide mituri despre cancer, care îți arată că n-ai de ce să-ți faci griji.

Telefonul mobil și undele WiFi pot provoca cancer

Probabil acesta este unul dintre cele mai răspândite mituri legate de cancer. Însă, dacă te gândești cancerul este o boală mai veche decât umanitatea însăși, ceea ce înseamnă că pe vremea când a apărut nu existau nici telefoane și nici WiFi. În plus, un studiu realizat între 2000 și 2006, care ar fi avut ca eșalon mii de persoane din 13 țări, arată că telefoanele nu cresc deloc riscul apariției tumorilor pe creier.

Dacă consumi alimente bio vei avea un risc mult mai mic de a face cancer

Nu există niciun studiu real care să certifice prin dovezi că fructele, legumele și alte alimente organice (pe care le vezi pe raioane speciale în supermarketuri) te feresc de cancer. Da, mâncarea organiză este mai sănătoasă (dacă într-adevăr e bio), conține mai multe substanțe nutritive și mult mai puține sau chiar deloc substanțe toxice precum antibioticele sau hormonii de creștere.

„Într-o eră a știrilor false, sunt numeroase mituri despre cancer de care oamenii n-ar trebui să se îngrijoreze, cum ar fi să nu mai folosească sticle din plastic sau deodorant. Știm că poluarea aerului crește riscul de apariție a cancerului pulmonar și e important ca guvernele să facă ce trebuie pentru a o diminua, dar, când vine vorba de ce pot oamenii să facă la nivel individual, mai bine ar fi să nu mai fumeze, să-și țină sub control greutatea corporală și să se expună la soare în mod responsabil", spune Katie Edmunds, de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?