Mit demontat: Sexul nu ajută la slăbit

O persoană arde doar 21 de calorii când face sex, contrar miturilor mai optimiste, potrivit cărora s-ar pierde aproximativ 300 de calorii în timpul unei partide de sex, arată un studiu recent.Potrivit dailymail.co.uk, acest "zvon" potrivit căruia partidele sexuale ajută la slăbit nu a făcut decât să alimenteze criza obezităţii. Noul studiu arată că oamenii nu mai trebuie să folosească sexul drept o scuză pentru a nu merge la sală şi a practica un sport, scrie Mediafax.

David Allison, un cercetător de la University of Alabama, s-a hotărât să facă o cercetare în acest sens.

Concluziile studiului au fost că o partidă de sex durează, în medie, 6 minute, iar energia depusă consumă 20 de calorii, echivalentă cu consumul rezultat în urma mersului pentru tot atâta timp. Astfel, o partidă de sex este, în termeni de energie consumată, un echivalent al unei plimbări în ritm mai rapid.

În cadrul aceluiaşi studiu, Allison a descoperit că orele de educaţie fizică din şcoli nu sunt îndeajuns de intense pentru a aduce o schimbare în stilul de viaţă al tinerilor.

De asemenea, acest studiu doboară mitul potrivit căruia oamenii care sar peste micul dejun au o tendinţă de îngrăşare. De fapt, totul depinde dacă aceştia sunt sau nu obişnuiţi să sară peste micul dejun.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?