Misterul războinicilor de teracotă din China, rezolvat. Pare de nerecrezut

 
Razboinicii din teracotă din China
Razboinicii din teracotă din China
Razboinicii din teracotă din China

Oamenii de știință sunt consternați de mai multe decenii de conservarea incredibilă a armelor de bronz ale celebrilor războinici de teracotă din China, care și-au păstrat suprafețele strălucitoare după ce au fost îngropate de mai bine de două milenii.

Cercetările efectuate de o echipă internațională de savanți, publicate zilele trecute, au rezolvat misterul soldaților de teracotă, venind cu o ipoteză interesantă: vechii artizani chinezi au folosit o metodă de conservare avansată, care folosește cromul metalic.

Mausoleul lui Qin Shi Huang este un mormânt regal din istoria veche a Chinei care datează din anii 210 i.Hr, din timpul domniei împăratului Qin Shi Huang.

Este unul dintre cele mai mari morminte din lume, devenind renumit prin soldații din ceramică dar și prin căruțele și caii de bronz sau piesele ornamentale din aur și argint. Mausoleul Qin Shi Huang și armată să din teracotă au fost declarate de UNESCO patrimoniu cultural universal.

Mormintele bizare au fost descoperite, din întâmplare, în 1974, de câțiva săteni ce au scos la iveală niște cioburi de ceramică aflate în zona mausoleului primului împărat al dinastiei Qin.

În peste 40 de ani de excavări au fost descoperite peste 50.000 de relicve istorice importante. În jurul mormântului principal se găsesc peste alte 500 de gropi sau morminte funerare.

Armata de teracotă descoperită cuprinde peste 8.000 de războinici din argilă ce au o înălțime de circa 1, 80 m, plus 700 de căi, toți în mărime naturală.

Conservarea fină a armelor, inclusiv săbiile, lăncile și halberdele, s-a datorat unor factori cum ar fi conținutul ridicat de staniu al bronzului și compoziția favorabilă a solului, spun oamenii de știință după examinarea a 464 de arme și părți de bronz, potrivit MSN.com.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?