Misterul "peştelui Piranha" pescuit în Maramureş, spulberat. Ce monstru era, de fapt, în apă

 
Misterul "peştelui Piranha" pescuit în Maramureş, spulberat. Ce monstru era, de fapt, în apă
Misterul "peştelui Piranha" pescuit în Maramureş, spulberat. Ce monstru era, de fapt, în apă
Misterul "peştelui Piranha" pescuit în Maramureş, spulberat. Ce monstru era, de fapt, în apă Misterul "peştelui Piranha" pescuit în Maramureş, spulberat. Ce monstru era, de fapt, în apă

Specialiştii au elucidat misterul speciei de peşte capturată în urmă cu câteva zile din apele Barajului Firiza. Potrivit acestora, peştii au ajuns în lacul de acumulare eliberaţi, cel mai probabil, dintr-un acvariu, iar în lacul de acumulare s-au înmulţit.

Peştele a fost pescuit, la sfârşitul săptămânii trecute, iar captura nu a fost una singulară. Mai mulţi pescari care şi-au petrecut timpul liber pe Barajul Firiza spun că au scos la mal presupuse exemplare de Piranha. Un inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Firiza a analizat fotografiile şi a venit cu explicaţiile.

„Acel peşte nu este Piranhia, ci peştele Pacu, din America de Sud. Nu au mai fost cazuri nici până acum, nici de atunci. Pacu este erbivor şi are dinţi, dar nu este Piranha. Se aseamănă, sunt din aceeaşi familie. Piranha nu creşte mai mult de 15 centimetri, în schimb Pacu în mod natural, în libertate, creşte până la un metru jumătate. Ei nu o să reziste la iarnă, le trebuie o temperatură a apei de 25-28 grade. În fiecare iarnă, barajul îngheaţă la suprafaţă, iar la fund are 1-2 grade, maxim 5 grade. Nu ajunge la 10-12 grade”, a spus Romulus Şimon, inginer silvic, citat de adevarul.ro.


Jurnaliştii de la Daily Mail scriau, într-un material documentat despre peştele Pacu, că această specie exotică este denumită printre pescari drept „mâncătorul de testicule” pentru că obişnuieşte să atace înotătorii în locurile intime.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Bercsenyi Cornelia
25 Jul 01:13
A mai fost un caz anul trecut când un pescar din Severin a prins în năvod din Dunăre un pește Pacu care l-a atacat mușcându-l de picior!! (a se vedea presa vremii)
Răspunde
0 0
Pacu...babacu....
24 Jul 19:02
Cum a ajuns pestele din America de sud...in Nordul Romaniei ????? Cum a intrat in tara? Speciile vii trebuie declarate la trecerea frontierei.....Sunt scanere care cerceteaza bagajele celor care vin cu avionul......apoi respectivii pesti trebuiau transportati in apa.....deci mai greu de ascuns ...la un eventual control al bagajelor....
Au intrat printr-un port...si apoi au fost "ajutati" sa calatoreasca pana in patriarhalul Maramures????? Au fost trecuti fraudulos frontiera pe uscat??? Poate vine Politia cu ceva raspunsuri: ca este clar ca plasarea lor in apele unei zone turistice ESTE O INFRACTIUNE NU UN ACCIDENT!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?