Misterul bubuiturii puternice din Iași. Care ar putea fi cauza undei de şoc

 
Misterul bubuiturii puternice din Iași. Care ar putea fi cauza undei de şoc / Foto: Ziarul de Iasi
Misterul bubuiturii puternice din Iași. Care ar putea fi cauza undei de şoc / Foto: Ziarul de Iasi

O bubuitură extrem de puternică a zguduit Iaşiul, în mijlocul zilei, şi nimeni nu poate explica de ce.

Profesorul Silviu Gurlui spune că bubuitura ar fi fost provocată de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului, care a produs o undă de şoc foarte puternică.

Într-o postare pe pagina de Facebook, profesorul Silviu Gurlui susţine că zilnic intră în atmosferă 100 de milioane de astfel de meteoriţi, care cântăresc în medie 10 micrograme, şi că, în funcţie de mai mulţi parametri, aceştia produc fenomene optice sau unde de şoc precum cel auzit săptămâna aceasta în Iaşi, scrie adevarul.ro.


„Cu probablilitate destul de ridicată pot afirma că zgomotul din Iaşi a fost produs de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului. El a produs o undă de şoc de foarte mare energie. Efectul aspra clădirilor a fost a unui mic cutremur ce a durat până la 5 secunde. Sunetul s-a simţit puternic pe circa 2 secunde. Mulţi oameni aşa l-au şi resimţit acasă. Aceşti meteoriţi au, în medie, de regulă, diametre de zecimi de milimetru. Cânteresc, în medie, 10 micrograme şi zilnic intră în atmosferă 300 de tone de particule, adică 100 de milioane, toate împrăştiate în atmosferă. Funcţie de mai mulţi parametri, aceştia produc fenomene optice sau unde de şoc caracteristice”, a scris profesorul Silviu Gurlui, pe contul personal de Facebook.

O bubuitură misterioasă a generat panică în Iași. Zgomotul a fost urmat de o undă de șoc

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
memo
11 Jul 06:13
micrograme ????!!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?