Misterul aisbergului perfect dreptunghiular fotografiat de NASA în Antarctica

 

Un aisberg de formă perfect dreptunghiulară fototgrafiat de NASA în Antarctica a stârnit uimirea și curiozitatea comentatorilor pe Internet.Fotografia curioasă, surprinsă în apropiere de calota glaciară Larsen C, din vestul Antarcticii, a fost postată pe Twitter de NASA.

În mijlocul ghețurilor: un aisberg perfect dreptunghiular, aproape nenatural, care i-a făcut pe mulți comentatori să se întrebe dacă nu cumva este vorba despre o construcție ridicată de cineva.

Nu, nu este. Deși pare ciudat, aisbergul dreptunghiular este în întregime un fenomen natural, care poartă denumirea de aisberg tabular sau insulă de gheață.

Aceștia au versanți abrupți și o suprafață plană în partea lor cea mai înaltă, foarte asemănătoare platourilor montane.

”Avem două tipuri de aisberguri. Cel la care toată lumea se gândește, cel care a scufundat Titanicul, care arată în partea superioară ca niște prisme sau triunghiuri iar partea inferioară este uriașă. Și cele tabulare. Acestea sunt întinse și netede, lungi, ca o foaie de tort” a explicat Kelly Brunt, expert NASA în gheață pentru livescience.com.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?