Mister dezlegat: vaccinurile NU provoacă autism

 
Vaccinul ROR nu are nicio legătură cu autismul
Vaccinul ROR nu are nicio legătură cu autismul

Cu mai mult de două decenii în urmă, un medic a publicat un studiu care susține că vaccinurile pot provoca autism. În ciuda faptului că studiul a fost ulterior complet discreditat, prejudecata legată de vaccinuri continuă să persiste, inclusiv în România.Un studiu masiv realizat pe mai mult de jumătate de milion de copii a confirmat ceea ce spun specialiștii din comunitatea medicală timp de două decenii: vaccinurile nu provoacă autism, scrie Futurism.com.

Într-o epocă în care teoriile marginale și conspirațiile pot continua să se răspândească online, în ciuda demonstrațiilor științifice copleșitoare, au apărut îngrijorări că numai studiile nu sunt suficiente pentru a aborda eficient criza globală a vaccinurilor.

Într-o lucrare publicată marți în revista Annals of Internal Medicine, cercetătorii de la Institutul Statens Serum din Danemarca descriu modul în care au analizat date despre 657.461 copii născuți în Danemarca între 1999 și 2010, cu controale periodice privind sănătatea acestora.

Dintre toți copiii analizați, 6,517 au fost diagnosticati cu autism. Cercetătorii au comparat apoi copiii vaccinați împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului (ROR) cu copiii nevaccinați cu ROR.

Riscul unor epidemii în Europa este în creştere. Motivul?

Concluzia lor:  vaccinarea cu ROR nu crește riscul de autism, nu declanșează autism la copiii susceptibili și nu este asociată cu gruparea cazurilor de autism după vaccinare.

Detalii despre studiul publicat în Annals of Internal Medicine.

Nivelul redus de încredere în vaccinuri care se manifestă în rândul publicului din Uniunea Europeană (UE) duce la scăderea ratelor de imunizare şi la creşterea riscului de epidemii, conform unui raport de expertiză prezentat de Reuters.

Epidemiile recente de rujeolă - cel mai mare număr de cazuri raportate în UE în ultimii şapte ani - reflectă impactul imediat pe care îl are reducerea ratei de acoperire a vaccinării, se arată în raport, şi ar trebui să determine acţiuni din partea guvernelor pentru sporirea nivelului de conştientizare şi de încredere în vaccinuri.

Raportul, publicat de Comisia Europeană şi întocmit de o echipă de oameni de ştiinţă condusă de Heidi Larson, cadru didactic şi director al Proiectului de Încredere în Vaccinuri de la Facultatea de igienă şi boli tropicale din Londra, a identificat tendinţe diferite între statele membre UE în ceea ce priveşte încrederea în vaccinuri.

Unele ţări - inclusiv Franţa, Grecia, Italia şi Slovenia - au devenit mai încrezătoare în siguranţa vaccinurilor începând din 2015, în timp ce în altele, precum Cehia, Finlanda, Polonia şi Elveţia, a scăzut nivelul de încredere.

Potrivit comisarului european Vytenis Andriukaitis, responsabil pentru sănătate, concluziile raportului demonstrează ''necesitatea unor acţiuni din partea UE''.

Un nou vaccin împotriva cancerului, eficient 100% în cazurile testate

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gheorghe
12 Mar 13:40
Orice media trebuie să facă bani. Si au și articole comandate . Asa că toți patronii și ziariștii câștigă o pâine. Toti sunt ipocriți. In frunte cu șeful ce le cere asta. Nu realizează impactul negativ al lor. Ziariștii sunt cea mai perfidă și mortală clasă. Mai rau ca și corupții.
Răspunde
0 0
nick
07 Mar 13:56
prostitutie ziaristica, cat mai costa un articol de genul asta?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?