MISTER DEZLEGAT: De ce se înnoadă firul de la căşti

 
MISTER DEZLEGAT: De ce se înnoadă firul de la căşti
MISTER DEZLEGAT: De ce se înnoadă firul de la căşti

Adio noduri spontane la firul căştilor de telefon! Fizicienii de la Universitatea Aston din Birmingham au studiat peste 12.000 de noduri spontane şi au găsit soluţia care ne scapă de stres şi nervi.

Sunt suficiente două cleme: una care să prindă cele două fire de la căşti şi una care să fixeze toate cele trei cabluri, potrivit click.ro.

În cadrul unui experiment separat, desfăşurat în SUA, utilizându-se cabluri cu lungimi cuprinse între 55 şi 183 de centimetri, s-a demonstrat cauza nodurilor. Fizicienii Dorian Rayner şi Douglas Smith au remarcat faptul că nodurile strânse sunt frecvente la cablurile lungi, în timp ce căştile cu fire scurte se "înnoadă lejer".

Cei doi cercetători americani au descoperit legile fizicii care duc la formarea nodurilor şi au remarcat tendinţa moleculelor cablurilor de a forma "îmbârligături neregulate" atunci când stau mult timp într-un câmp magnetic generat de electricitate statică. Ca o curiozitate, firele se înnoadă identic o dată la 10.000 de încercări.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 -1
Ioan
09 Jul 18:45
Asta da descoperire ! De la facerea lumii e cea mai cea! Banuiesc ca s-au cheltuit si bani grei pentru cercetari
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?