Mirosul spaţiului, una dintre cele mai pregnante amintiri ale austronauţilor

Foto: Realitatea TV
Probabil că v-aţi întrebat care este cea mai ciudată senzaţie pe care o simţi în spaţiu. Ei bine, dacă e să-i credem pe astronauţii ajunşi pentru prima dată pe Staţia Spaţială Internaţională, nu-i nici imponderabilitatea, nici senzaţia de pierdut în spaţiu, ci mirosul.


Astronauţii de pe naveta Discovery au remarcat, fără excepţie, un miros foarte distinct al spaţiului, odată întorşi din ieşirile pentru reparaţii înapoi în navetă. Mirosul, despre care aceştia spun că e genul de lucruri greu de definit şi imposibil de uitat, ar semăna oarecum cu praful de puşcă sau cu aerul ozonat de la munte.

O altă senzaţie ciudată remarcată de astronauţi este propagarea sunetului în spaţiu. Se pare că, atunci când naveta îşi ambalează propulsoarele pentru a-i menţine poziţie pe orbită, în tot spaţiul se propagă un fel de zbârnâit surd, ca o intonare pe nas.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?