Orban susţine scoaterea baladei Mioriţa din programa şcolară. Explicația liderului PNL

 
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara că susţine scoaterea baladei "Mioriţa" din programa şcolară. ”Avem o poezie, Miorița, vă spun sincer că susțin să fie scoasă din programa școlară. Nu numai fatalismul care există şi faptul că un om, deşi este înştiinţat că o să i se întâmple ceva rău, nu face nimic, mai sunt şi alte lucruri care nu cad bine. Sunt nişte chestiuni acolo care intră în subconştientul copilului care învaţă această poezie, care reflectă o mentalitate contrară unei societăţi care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze un decalaj moștenit nu din cauza noastră", a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a mai afirmat că verbul la modă în politica românească este ”a da”

"Când te duci în orice localitate rurală sau în urbanul mic, uneori şi pe la periferiile oraşelor mari, să faci campanie sau să nu faci campanie, ci să te duci la nişte evenimente, prima întrebare este: 'Ce ne daţi, domnul Orban?' Asta s-a întâmplat în 30 de ani, oamenii s-au obişnuit că politicienii vin şi le dau ceva, ca şi cum politicienii ar avea ceva, vin ei cu bani de acasă să le dea la oameni ceva. Sigur că s-a dat şpagă în alegeri, s-au dat bani grei, bani furaţi, că nimeni nu dă bani câştigaţi pe muncă cinstită sau din propria afacere sau din salariul pe care l-a obţinut muncind cinstit şi corect", a spus Orban, la evenimentul "Români care mişcă România", un proiect al PNL de reprezentare a oamenilor de afaceri.

Liderul PNL a susţinut că "la un moment dat nu poţi să faci faţă competiţiei în viaţa politică fără să mai dai şi tu câte ceva".

"Dacă stai şi te uiţi la promisiunile de campanie, recunosc că uneori şi pe la noi, că la un moment dat nu poţi să faci faţă competiţiei în viaţa politică fără să mai dai şi tu câte ceva sau măcar să nu iei. De regulă, când mă întreabă cineva 'Ce ne daţi, domnule Orban?' zic: Eu vă garantez un lucru, că nu vă dau ţeapă şi că o să încerc să vă iau cât mai puţin, pentru că în realitate orice Guvern nu dă de acasă, orice premier dă ce strânge de la oameni, de la oamenii de afaceri, de la cei care lucrează, de la angajaţi şi trebuie să aibă o mare răspundere şi o mare etică în utilizarea acestor bani pe care îi primeşte din munca oamenilor, din iniţiativa, efortul, asumarea de răspunderi pe care şi-o iau oamenii de afaceri, managerii, oamenii care lucrează în special în sectorul privat", a afirmat Orban.

Potrivit acestuia, politica ultimilor 30 de ani este dominată de populism. "Încă trăim cu nişte mentalităţi care mai degrabă ţin de regimul trecut", a apreciat Orban.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Toni Ionescu
16 May 16:56
dUPA INSULTA TA LA ADRESA LUI ORBAN ,SE VEDE CA ESTI MIORITICA.
Răspunde
0 0
Maria Georgescu
16 May 15:02
Probabil dl Orban nu se regaseste in balada Miorita pentru ca niciunul din personaje nu e beat. Si atunci nu intelege starea de fapt sau trairile interioare ale ciobanului mioritic.
Răspunde
0 0
Toni Ionescu
16 May 11:16
Este primul care a sesizat ca Miorita este scrisa pentru a dezbina romanii ,adica romanii se omoara intre ei ,dar mitocanii care joaca teatru ca sunt patrioti ori sunt ignoranti ori cei ca protesteaza nu sunt romani,slava domnului avem multi dusmani printre noi care mananca paine romaneasca dar ne urasc
Răspunde
0 0
Scoati din programă si pe Alexandri,ce Poetofi nu e poet ?
16 May 10:38
Domnul Laios Orban scrie :Când mă întreabă cineva 'Ce ne daţi, domnule Orban?' zic: Eu vă garantez un lucru, că nu vă dau ţeapă şi că o să încerc să vă iau cât mai puţin, pentru că în realitate orice Guvern nu dă ”.Oamenii pote il intreabă de găleti,nu de legi si reglentări.Engels zice ca albinele fac faguri,fără s il prioecteze inainte dar un inginer intâi ăl gandeste.La ce vă gânditi dle Orban?La baciul ungurean ,c-are oi mai multe !N-aveti de unde să stiți,dar arta transfigurează realitatea,ca sa spună lucruri care aduc plăcerea frumuseții, ea crează imagini ,nu bani.
Răspunde
0 0
veorica
16 May 10:17
''programa'' scolara comunistoida a fost facuta cu scopuri si directii bine stabilite de catre activistii sovietici diseminati in societatea romaneasca pentru a o degrada si narui din interior. Miorita este doar un exemplu, in comunism circulau foarte multe ''bancuri'' cu scop bine definit, circulau multe ''impresii'' si ''pareri'' care impuneau actiuni si mentalitati contrare binelui popular si statal. Demolarea valorilor si traditiilor este o actiune de razboi prin care demolezi si cuceresti o tara fara a trage un glont. Vedem azi ''lideri'' in coorvasarie, coruptie, hotie, demagogie care nu sufera deloc ca poporul lor se dizolva si dispare.''liderii'' actuali cred ca unitatea dintre ei se mentine inventind dusmani ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?