Minunea din Deltă. O localitate ştearsă de pe hartă în 1989 a revenit la viaţă

 

Condamnat de comunişti la pieire, satul Uzlina, cea mai mică localitate din Delta Dunării, a devenit în ultimii ani o stațiune care atrage tot mai mulți turiști pasionați de pescuit.

Loviţi de inundaţii şi constrânşi de comunişti să se mute din zona în care soţii Ceauşescu îşi ridicaseră o vilă de protocol, oamenii şi-au abandonat casele. Însă după căderea comunismului, turismul a readus satul la viaţă, iar acum localitatea este gazda unuia dintre cele mai mari concursuri de pescuit din România.

„Se plimba cu soţia prin parc”, își amintește Cornel Găină, proprietarul unei pensiuni din zonă, de vila de protocol din Uzlina în care soţii Ceauşescu obişnuiau să-şi petreacă vacanţele.  “În spate să știți că e o pădure specială cu o specie rară în România”, mai spune el.


Vila este singura construcţie care a mai rămas în picioare din vechea localitate. Ca să facă loc domeniului de vacanţă, autoritățile comuniste i-au gonit pe ţărani și le-au distrus casele, precum și numeroase obiecte de patrimoniu.

Continuarea articolului şi mai multe imagini, la acest link.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?