Minunea apariției Fecioarei Maria, nu departe de România. Anunțul Papei Francisc șochează pelerinii

 
Papa Francisc 
Papa Francisc 

Papa Francisc și-a exprimat neîncrederea, sâmbătă, în legătură cu aparițiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria la Medjugorje, o localitate din Bosnia și Herțegovina, viziuni care atrag circa un milion de pelerini pe an, informează duminică AFP, citată de Agerpres

În iunie 1981, șase copii și adolescenți bosniacii au avut viziuni cu Fecioara Maria la Medjugorje, acestea continuând și în prezent, cu regularitate, manifestându-se la unii dintre acești martori ajunși la vârsta adultă, menționează sursa citată.

Însă, femeia care le apare acestora "nu este mama lui Iisus", este de părere Papa, care a făcut această declarație în avionul ce a decolat sâmbătă din Portugalia către Vatican după ce suveranul pontif i-a canonizat pe Francisco Marto și pe sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei mici păstori care au afirmat că au văzut-o de șase ori pe Fecioara Maria în 1917 la Fatima.

Papa a susținut că aceste apariții trebuie să fie în continuare cercetate de Biserică și s-a arătat "suspicios" cu privire la presupusele astfel de evenimente care au loc în ziua de azi la Medjugorje. "Personal sunt mai neîncrezător, o prefer pe Fecioara ca Mamă, Mama noastră, și nu pe o femeie care conduce un birou, care trimite zilnic un mesaj, la o anumită oră. Aceasta nu este Mama lui Iisus. Iar aceste așa-zise apariții nu au prea mare valoare", a spus Papa menționând că își exprimă "părerea personală" și că Fecioara Maria nu funcționează pe sistemul "veniți mâine la aceeași oră și vă voi da un mesaj pentru oamenii aceia", mai arată sursa citată.

Papa s-a arătat mai îngăduitor cu privire la viziunile inițiale, din 1981, pe care până în prezent nu le-a respins. "Despre primele apariții, care au fost în fața unor copii, raportul spune, mai mult sau mai puțin, că acestea trebuie în continuare studiate'. Pontiful a subliniat, însă, că în ceea ce privește "presupusele apariții actuale, raportul exprimă îndoieli".

În 2014, o comisie stabilită de Papa Benedict al XVI-lea, a efectuat o cercetare privind presupusele apariții, raportul fiind trimis Congregației pentru Doctrina Credinței.

Papa a încredințat recent arhiepiscopului polonez Henryk Hoser misiunea de delegat al Sfântului Scaun pentru evaluarea "nevoilor credincioșilor care merg în pelerinaj" la Medjugorje. Acesta nu va fi, însă, responsabil pentru a decide cu privire la veridicitatea aparițiilor, chestiune doctrinară care revine Congregației pentru Doctrina Credinței de la Vatican.

Suveranul pontif a subliniat, însă, că nu se poate nega un fenomen "spiritual și pastoral", întâlnirea pelerinilor în acest loc.

În Bosnia și Herțegovina, țară săracă având 3,8 milioane de locuitori, 10% dintre aceștia sunt catolici, iar pelerinii care sosesc la Medjugorje contribuie considerabil la industria turismului.

Mai multe cercetări au fost realizate cu privire la viziunile de la Medjugorje, ultima în ianuarie 2014, însă Papa nu a luat încă decizia finală, menționează sursa citată. Totuși, în noiembrie 2013, suveranul pontif a rostit o frază care a lăsat să se înțeleagă prudența cu care abordează acest subiect: "Fecioara, a spus el, nu este un director de oficiu poștal care trimite mesaje în fiecare zi".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?