Ministrul Transporturilor: CNADNR, CFR și Metrorex intră într-un proces de restructurare

 

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunțat, miercuri, că CNADNR, CFR și Metrorex vor intra într-un proces de restructurare.

"Principalele companii care investesc sub tutela Ministerului Transporturilor vor intra cu dată imediată într-un proces de restructurare. Este vorba de CNADNR, este vorba de CFR și de Metrorex. Acolo au început deja niște schimbări. (...) Bineînțeles că aceste schimbări au un unic scop, acela de utilizare eficientă a fondurilor pe care le-am putut asigura de la bugetul de stat sau din fonduri europene", a explicat ministrul într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Șeful Direcției Strategie, Planificare, Resurse în cadrul Metrorex, Marin Aldea, a preluat atribuțiile funcției de director general interimar al societății, în locul lui Cătălin Homor, care îl înlocuiește pe Narcis Neaga la conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

"Astăzi, 8.12.2015, membrii Adunării Generale a Acționarilor din cadrul SC Metrorex SA au aprobat preluarea atribuțiilor funcției de director general pe o perioadă interimară de către domnul Marin Aldea, director al Direcției Strategie, Planificare, Resurse în cadrul SC Metrorex SA", potrivit unui comunicat al Metrorex.

 

Şeful CNADNR, Narcis Neaga, a fost demis şi înlocuit cu directorul Metrorex

 

 

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi din România (CNADNR) a decis înlocuirea lui Narcis Neaga cu Cătălin Homor la conducerea companiei, ordinul în acest sens fiind semnat marți de ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

"În  baza acestor date a avut loc sedinta CNADNR si a propus urmatoarele: Având in vedere ca Narcis Neaga este numit provizoriu cu preluare de atributii, si avand in vedere ca se evita un conflcit de interese s-a hotarat ca domnul director general Neaga sa cedeze atributiile. Aceste atributii ii sunt  cedate lui Catalin Homor. Nemultumirile sunt cele pe care le stiti cu totii", afirma Dan Costescu, marți, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria.

"Nu suntem mulţumiti de activitatea companiei, este nevoie de o resetare. Sunt carenţe şi pe activitatea operaţională, nu doar pe cea de investiţii", sublinia Costescu.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?