Ministrul Sănătăţii vrea să îi menţină pe medicii pensionari în sistemul public

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, va propune premierului Emil Boc rectificarea Ordonanţei privind cumulul pensiilor cu salariile din sistemul public, astfel încât medicii pensionari să rămână angajaţi în unităţile medicale de stat, a anunţat demnitarul.
"Având în vedere lipsa acută de cadre medicale specializate, mai ales în mediul rural, voi propune ca medicii pensionari să rămână angajaţi în continuare, prin contracte temporare de muncă până la ocuparea posturilor prin concurs", a declarat Ion Bazac.

El a adăugat că Ministerul Sănătăţii (MSP) este de acord cu decizia guvernului de a susţine tinerii, dar este preocupat de situaţia specială cu care se confruntă sistemul medical în prezent.


Potrivit MSP, în sistemul sanitar lucrează aproximativ 600 de medici pensionari, dintre care 500 în mediul urban iar 100 în mediul rural.

Potrivit ordonanţei de guvern publicată luni în Monitorul Oficial, pensionarii pentru limită de vârstă nu pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent de nivelul lor, dacă acestea sunt obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială. Angajaţii de la stat care cumulează pensia cu salariul trebuie să decidă în 15 zile la care dintre cele două venituri renunţă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?