Ministrul Sănătăţii este sceptic în privinţa majorărilor salariilor din Sănătate, aprobate de Nicolăescu

 
Foto: dspcluj.ro
Foto: dspcluj.ro
Ministerul Sănătaţii nu dispune momentan de fonduri pentru respectarea acordului de majorare a salariilor în sistemul sanitar, descoperindu-se un deficit bugetar în urma unui audit efectuat de la începutul anului în cadrul instituţiei, a anunţat, joi, preşedintele Federaţiei SANITAS, Marius Petcu.
"În urma întâlnirii pe care am avut-o cu ministrul Sănătaţii, perspectivele nu sunt îmbucurătoare întrucât ministrul s-a arătat rezervat cu privire la cererile pe care noi le-am avut şi pe care fosta conducere a ministerului le-a aprobat. Există mii de miliarde de lei vechi care nu se regăsesc în bugetul ministerului şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi care ar fi trebuit să acopere toate solicitările noastre prevăzute în acordul semnat la sfârşitul anului trecut", a explicat Marius Petcu.

Petcu a precizat că dacă până la 31 ianuarie 2009, ordonanţa de urgenţă privind salariile din sistemul sanitar nu va fi aprobată, sindicaliştii din Sănătate vor redeschide conflictul de muncă şi vor apela, dacă este necesar şi la grevă.


Totodată, Petcu a anunţat că ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, se va întâlni la sfârşitul săptămânii cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, pentru a discuta despre bugetul alocat Sănătăţii.

Preşedintele SANITAS a mai spus că, în cadrul întâlnirii cu ministrul Sănătăţii, i-a fost înmânat actul normativ prin care Guvernul permite acordarea tichetelor de masă în toate spitalele din România, pe tot parcursul anului 2009.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?