Ministrul Sănătății: Este cazul ca oamenii să se vaccineze. Sezonul gripei se va prelungi

Bilanțul victimelor făcute de gripă crește de la o oră la alta. Alți patru români au murit în această dimineață. Niciuna dintre persoane nu fusese vaccinată. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a atenționat că sezonul gripei se va prelungi până în luna aprilie.Ministrul a făcut câteva precizări cu privire la întâlnirea informală în cadrul căreia un sindicalist de la Confederaţia Meridian a intrat în stop cardio-respirator. 

”Am avut o întâlnire informală cu principalii lideri ai sindicatelor. Un schimb de păreri. Când discutam cu domnul de la Meridian, eu răspundeam la o întrebare și am obsrevat ceva. Norocul nostru că doi medici de urgență erau cu noi. Era cunoscut cu probleme medicale anterioare. Discuția a fost agreabilă, nimeni nu se aștepta la așa ceva. Ambulanța cred că a ajuns mai repede de 10 minute. Nu pot să vă spun exact, că noi mutam mobila pentru a face loc echipajelor de urgență”, a declarat Sorina Pintea, la Realitatea TV.

Este cazul ca oamenii să se vaccineze, spune ministrul, precizând că acest sezon al gripei se va prelungi până în luna aprilie. ”Sunem încă în faza de prognoză, nu avem încă epidemie. Precauție maximă”, a mai spus ea.


De asemenea, victimele aveau și alte afecțiuni grave. Astfel, bilanţul deceselor făcute de gripă în acest moment a ajuns la 22. Între timp, spitalele continuă să ia măsuri pentru limitarea cazurilor de îmbolnăviri. Cu detalii vine Ioana Nicolescu.

Ultimele patru victime ale gripei sunt un bărbat de 67 de ani din Bihor, o femeie de 63 de ani din Arad, un bărbat în vârstă de 48 de ani din Iaşi şi un alt bărbat în vârstă de 65 de ani din Călăraşi. Bărbatul din Iaşi era internat la Institutul Regional de Oncologie din cu leucemie, iar de două săptămâni se afla la Terapie Intensivă. Spitalul este în carantină.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?