Ministrul Sănătății vrea "să-i lege de glie" pe medici

 
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății se gândește să rezolve deficitul de medici prin schimbarea contractelor de muncă pe care le au rezidenți, astfel încât aceştia să nu mai poată părăsi unitatea la care lucrează, potrivit digi24.ro. "Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Educaţieia a precizat că a discutat şi cu ministrul Finanţelor despre această propunere, pentru a vedea care ar fi căile de transpunere în practică.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Cioloş, a reacţionat revoltat "Nu știu cum s-a gândit dânsa, dar propun ca de mâine să le asigure tuturor POSTURI, fiecăruia după calificarea sa. De condiții de pregătire și de lucru nu mai vorbim... că astea nu se fac din pix și pesedeul doar așa știe," a scris fostul ministru.

În 2018, salariile rezidenților s-au dublat față de anul trecut, ajungând la circa 5.000 de lei, în medie. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?