Olguţa Vasilescu, despre scăderea salariului net în privat: Angajatorul a vrut să fure angajatul!

 
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu a venit cu un răspuns cu privire la evantualele scăderi ale salariului net în mediul privat. Ministrul Muncii susţine că asta ar fi doar din vina angajatorului, care "l-a furat pe angajat".

Vasilescu a declarat miercuri că angajatorii din mediul privat care au scăzut salariile au vrut să îşi crească profitul, deci ''l-au furat'' pe angajat, pentru că în urma transferului contribuţiilor angajatorul are, cu salariile, aceeaşi cheltuială ca şi anul trecut.

"Noi nu avem astfel de informaţii de scăderi salariale din mediul privat. În orice caz, repet ca să se înţeleagă, că poate nu s-a înţeles, transferul contribuţiilor nu ar trebui să afecteze netul angajaţilor din privat, pentru că este vorba de aceeaşi cheltuială a angajatorului pe care a avut-o şi anul trecut. Dacă le-au scăzut salariile înseamnă că angajatorul a vrut să îşi crească profitul şi atât, deci l-a furat pe angajat, ca să o spun mai pe româneşte. Nu este vina Codului fiscal", a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului, întrebată dacă există o soluţie pentru angajaţii din mediul privat cărora le-au scăzut salariile.

Totodată, ea a menţionat că nu există nicio variantă ca din cauza transferului contribuţiilor să scadă vreun salariu în mediul bugetar.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
rupp
07 Feb 16:05
es tut mit leid wenn ich das so sage ich habe noch soviel lügen und betrügereien in der Politik erlebt fragt euren Parteichef weil er ist der größte Lüger und Betrüger den ich je gesehen habe das traurige daran ist nur das es zu lasten der algemeinheit geht und es immer die anderen sind die schuld sind ich würde einfach mal was dagegen tuen zum beispiel mal zum Arzt gehen
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?