Ministrul Justiţiei cere explicaţii de la CSM. Motivul: modificările propuse la Legea ANI

 
Ana Birchall
Ana Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, îi cere preşedintelui CSM, Lia Savonea, să îi comunice „cu celeritate” dacă CSM a primit o sesizare privind modificările propuse legislaţiei ANI şi care a fost temeiul legal şi regulamentar al iniţierii unui astfel de demers.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, i-a transmis o scrisoare preşedintelui CSM, Lia Savonea, prin care îi cere să îi comunice „cu celeritate” dacă Comisia nr. 1 a CSM sau CSM a primit o sesizare privind demersul legislativ ce vizează modificarea legislaţiei ANI şi care a fost temeiul legal al iniţierii acestui demers şi, mai mult, al trimiterii modificărilor către Senat.

„Urmare comunicatului Consiliului Superior al Magistraturii publicat pe site-ul instituţiei în data de 03.10.2019 relativ la gravele dezinformări din mass-media pe marginea unei propuneri legislative iniţiate de Consiliul Superior al Magistraturii şi având în vedere conţinutul comunicatului, vă rog să îmi comunicaţi, cu celeritate, dacă Comisia nr. 1 a CSM, sau CSM, a primit o sesizare cu privire la un demers legislativ vizând modificarea legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate şi care a fost temeiul legal şi regulamentar al iniţierii unui astfel de demers, precum şi al trimiterii către Comisia Juridică, de disciplină şi imunităţi a Senatului României a propunerilor formulate de CSM. De asemenea, vă rog Doamnă Preşedinte să îmi transmiteţi, în copie, lucrarea Direcţiei Legislaţie, Documentare şi Contencios prin care au fost centralizate opiniile instanţelor şi parchetelor cu privire la propunerile de modificare a legii nr. 176/2010”, i-a scris Ana Birchall, Liei Savonea.

Procurorii CSM arată că au solicitat săptămâna trecută Liei Savonea, şefa Consiliului, toată documentaţia privind propunerea de modificare a legii ANI, inclusiv actele care vizau îngrijorările din spaţiul public, însă nu au primit forma care a ajuns la Comisia juridică a Senatului, scrie mediafax.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
amar
09 Oct 17:58
Eşti frumoasă şi deşteptă dar avem nevoe de comisiea specieală să îndepărteze atrocităţile şi interesele propii cu delapidări de miliearde inclusiv frustările U.E..
Răspunde
0 0
De unde mai competenti !???
08 Oct 08:51
.. limbaj si mentalitate de opincar rosu ''numit'' pe post la stat - '' ... fratele meu dulce ...'', ''... Ce e mai greu sa condamni un funcționar și ii plătesc eu puscăria ... ", el are ''frati'' ... ''dulci'' ... el plateste puscaria (!!!) . Pai daca esti angajat al statului CE PLATESTI !? Statul ia din buzunarul contribuabilului, va plateste si se face ca va pune sa platiti taxe imaginare ! Multi nu stiti nici de ce sinteti platiti !
Răspunde
0 0
Păcat că e pe foras,dna ministru ,avea instrucțiuni scrise din SUA
08 Oct 07:26
Vai domnul „Să nu gireze hoția ”,cum vă potriviti in spitit si simțire cu dna ministru ?Apoi ,fratele meu dulce,daca vrei sa nu te fure hoții incui usa,nu ceri politiei să-l prinda si să il si trimită în judecată ?De ce functionarii se stat ,desemnati in AGA,primesc bani si de la intreprindere si de la stat ,când nu lucrează,doar ati văzut dl Dragnea doar stia ca doua angajate iau bani de la primărie si a lăsat doua posturi vacante ,sa bucure succesorii ?Ce e mai greu sa condamni un funcționar și ii plătesc eu puscăria ,sau sa nu-i dai indemnuzație dacă e,desemnat in AGA?Apropo,domana ministru ,ambasadorul SUA era in consiliul de administrație a FPS,degeaba vă mirati acum ,ca sunteți pe destituire,dar cu asta se ocupă un ministru.
Răspunde
0 0
beshedeiiilorrrrr, mi-a facut un preten o diploma la xerox !!!
08 Oct 06:02
... nu ma ajutati si pe mine sa o introduc in sistemul digital al politehnicii sa ma puna nas florea director pe undeva, petro m, cu salar de spe'mii de euroi !??? Vai de mama voastra de analfabeti trintori si gingavi !
Răspunde
0 0
anonim
07 Oct 22:03
Desigur tuta neamului vrea s-o demita pe Birchall care si numai daca o rivesti e opusul ei, si care vrea sa faca treaba asa cum trebuie, fara manarii facute noaptea, dupa vechiul sistem al coruptilor si proastelor cu state vechi ce populeaza varful pesedeului.
Răspunde
0 0
Asa ar trebui sa procedeze un ministru, nu sa gireze HOTIA !
07 Oct 19:57
Separatia puterilor “functioneaza” doar cind madama veorica da ordonante dupa cum o doare mintea fara sa se gindeasca vreodata ca altcineva e PLATIT sa faca asta in mod profesionist !!! E bine cind gingureste cu toderica ordonante clar in defavoarea statului si a poporului cinstit ...
Răspunde
0 0
Si cine vă dă dreptul la intrebare ,ca răspunsul o să-l priiti după..
07 Oct 18:02
Dna ministru ,ati auzit ,desigur de Montesquieu că de separatia puterilor in stat nu aveati de unde afla.Cine va dă dreptul să cererți exlpicații CSM,in orice domeni,mai ales ca sunteti revocată de fapt?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?