Ministrul Justiției: Sunt surprins că Puiu Popoviciu a putut pleca din țară înainte de sentință

Puiu Popoviciu / Foto: MEDIAFAX
Puiu Popoviciu / Foto: MEDIAFAX

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat miercuri că este surprins că omul de afaceri Puiu Popoviciu a reuşit să plece din ţară exact înainte de hotărârea definitivă, scrie Agerpres."Eu sunt surprins, să nu spun nedumerit, cu privire la faptul că şi în alte cazuri cu rezonanţă, probabil şi în altele cu mai puţină rezonanţă publică, Puiu Popoviciu a putut să plece din ţară exact înainte de hotărârea definitivă sustrăgându-se astfel, fie şi temporar, exigenţelor legii penale, mandatului de arestare. Voi vedea dacă am primit documentele de la instanţa de judecată. Am vorbit zilele trecute, chiar dacă au fost zile libere, cu conducerea direcţiei de specialitate Redactăm documentele şi le trimitem de îndată la autorităţile judiciare londoneze. (...) Vă spun că azi-mâine le trimitem imediat ce le primim", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei.

Pe 3 august, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reţinut luni de către London Motropolitan Police, informează IGPR. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI - Biroul SIRENE. Potrivit sursei citate, în prezent se derulează procedura legală în astfel de situaţii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?