Ministrul Justiției, declarații la primele ore despre înregistrările controversate cu șefa DNA

Tudorel Toader a explicat, luni dimineață, că nu intră în atribuțiile ministrului Justiției să facă anchetă în cazul înregistrărilor controversate apărute în spațiul public, care o au ca protagonistă pe Laura Codruța Kovesi, și a subliniat că va sesiza Inspecția Judiciară în acest caz. Toader a susținut că, într-adevăr, potrivit Constituției, procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, dar asta nu înseamnă că ministrul interferează în modul de soluționare a dosarelor.

"Justiția este și trebuie să fie un serviciu de interes public. Justiția se înfăptuiește și trebuie să se înfăptuiască în acord cu binele public. Binele public este o cerință, o exigență a statului de drept. Potrivit Constituției, procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, ceea ce nu înseamnă că ministrul Justiției interferează în modul de soluționare a dosarelor. Ministrul respectă independența procurorilor în soluționarea cauzelor", a spus acesta.

Tudorel Toader a declarat că va sesiza Inspecția Judiciară în acest caz și că, dacă IJ poate verifica înregistrările, atunci se vor găsi alte căi legale pentru a realiza acest lucru. 

"Am auzit și eu aseară această controversă destul de puternică, intensă, cu privire la acele dialoguri pe care le-ar fi purtat Laura Codruța Kovesi. Ca ministru al Justiției, nu am pârghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea înregistrărilor. Ce pot să fac eu ca ministru al Justiției, voi urca în birou și voi chema de la direcția de resort, vom sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor interceptări. Dacă Inspecția Judiciară nu are posibilitatea verificării autenticității înregistrărilor, evident vom găsi celelalte soluții legale procedurale, inclusiv prin expertize tehnice", a conchis ministrul Justiției.  

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?