Ministrul grec care negociază cu Macedonia un nou nume de ţară a primit un glonţ în plic

Ministrul grec care negociază cu Macedonia un nou nume de ţară a primit un glonţ în plic
Ministrul grec care negociază cu Macedonia un nou nume de ţară a primit un glonţ în plic

Ministrul de Externe al Greciei, Nikos Kotzias, implicat în negocierile cu Macedonia pe marginea schimbării numelui fostei republici iugoslave, a primit o scrisoare de ameninţare ce conţinea un glonţ, a anunţat, sâmbătă, poliţia elenă, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.
 În ultimele luni, Kotzias a primit mai multe scrisori şi telefoane de ameninţare.

”Ultimul plic conţinea un glonţ şi o scrisoare referitoare la eforturile sale privind problema macedoneană”, a declarat un reprezentant al Poliţiei din Grecia.

În luna februarie, ministrul grec de Externe a mai primit o scrisoare de ameninţare în care se preciza că ”există trei gloanţe” pentru el.

Potrivit MEDIAFAX, Kotzias urmează să efectueze în zilele următoare o vizită oficială la Skopje, pentru a continua discuţiile cu autorităţile macedonene în privinţa schimbării numelui fostei republici iugoslave.

Skopje şi Atena au fost de acord anul acesta să intensifice negocierile pentru a încheia disputa care blochează aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană şi NATO.

Grecia, care deţine drept de veto în ceea ce priveşte admiterea în ambele organizaţii, consideră că denumirea fostului stat iugoslav reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?