Ministrul energiei a încasat de la Petrom, fostul angajator, 97.000 de euro în 2013

 
Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu
Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu
FOTO: evz.ro

Răzvan Nicolescu, ministrul energiei, a înregistrat anul trecut venituri din salarii de 429.419 lei (97.175 de euro) de la Petrom, plătite atât direct de companie, cât şi prin intermediul unui contract cu Manpower, arată declaraţia de avere depusă pe site-ul Departamentului pentru Energie.

Practic, în medie Nicolescu a încasat lunar circa 8.100 de euro de la Petrom, compania în care a ocupat funcţia de director de afaceri corporatiste până pe data de 28 februarie, anul acesta. De la începutul lunii martie, Nicolescu a preluat funcţia de ministru al energiei, scrie Ziarul Financiar.

"Nu acesta este însă venitul meu lunar. Veniturile se dau în funcţie de anumite ţinte, conţin bonusuri în anumite luni, este un sistem mai complicat, dar nu este corect să spunem că acela era un venit lunar", a explicat Nicolescu.

Ministrul mai are câteva conturi la ING Bucureşti, cel mai mare având o valoare de 40.000 de euro. Totodată, Nicolescu mai deţine conform declaraţiei de avere tablouri de 6.000 de euro, o colecţie de numismatică de 9.000 de euro, bijuterii de aur de 5.500 de euro şi are o colecţie de ceasuri de 10.000 de euro, 2 apartamente în Bucureşti şi două terenuri în Teleorman.

"În privinţa redevenţelor, dacă o să fiu întrebat ce părere am, voi comunica ANRM şi MFP să ia o decizie după alegerile prezidenţiale din noiembrie, iar procesul să fie transparent, cu consultarea celor peste 40 de concesionari de acorduri petroliere", a afirmat Nicolescu, citat de Mediafax. Mai multe aici.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
bogdan
25 Apr 15:35
intrebati-va de ce ar veni atunci sa lucreze pe 4000 de ron lunar ca ministru...
Răspunde
4 0
Vlad
25 Apr 14:29
si iata de ce Ponta a sters datoria catre statul Roman de 500 000 000 euro !!!! dar nu face nimic ca a pus acciza... Jilava te asteapta...asta sper... PONTA !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?