Ministrul Educaţiei: Nimeni nu va fi afectat de reducerile din învăţământ până la 31 august 2010

 
Daniel Funeriu: Ordonanţa de Urgenţă este justificată de măsurile de reducere a cheltuielilor prevăzute în acordul cu FMI
Daniel Funeriu: Ordonanţa de Urgenţă este justificată de măsurile de reducere a cheltuielilor prevăzute în acordul cu FMI

Începutul anului şcolar 2010-2011 este termenul-limită până la care ministerul Educaţiei trebuie să aplice măsurile de reducere a cheltuielilor în învăţământul preuniversitar.

Noul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu spune că Ordonanţa de Urgenţă este justificată de măsurile de reducere a cheltuielilor prevăzute în acordul cu FMI. Ministrul nu precizează însă, dacă măsura de reducere vizează posturi sau oameni.

Intenţia ministerului este, potrivit declaraţiei lui Daniel Fineriu, să respecte acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi totodată, măsura de reducere să aibă un impact social cât mai mic.

"Până la data de 31 august 2010 nici un om care lucrează în sistemul educaţional din România nu va fi afectat. Primul obiectiv este ca prin aplicarea acestei ordonanţe să nu scădem calitatea actului educaţional, elevii să nu fie afectaţi de aceată ordonanţă de urgenţă. Al doilea lucru este ca aceste reduceri să se facă cu un cost social minimal. Am invitat deja sindicatele să ne întâlnim pe data de 5 ianuarie, iar la aceată întâlnire îi voi ruga să-mi prezinte viziunea domniilor lor. În prima săptămână din luna ianuarie sau în intervalul imediat următor o să prezentăm punctul nostru de vedere oficial în legătură cu măsurile concrete şi mai ales fundamentate pe carele vom aplica. Evident acest punct de vedere va intra pe procedura de dialog social", a mai declarat Daniel Fineriu.

Numărul maxim de posturi finanţat pentru învăţământul preuniversitar de stat va scădea, în 2010, cu 15.000, de la 321.677 în intervalul ianuarie-august, la 306.677, în septembrie-decembrie, potrivit unei ordonanţe de urgenţă, publicate marţi în Monitorul Oficial.

Cel mai semnificativ ar urma să scadă numărul maxim de posturi finanţat din bugetele proprii ale consiliilor judeţene, de la 307.159, la 292.544.

Numărul maxim de posturi din învăţământul preuniversitar finanţat din bugetele consiliilor locale va scădea de la 14.518, în ianuarie-august, la 14.133, în septembrie-decembrie.

În Bucureşti, numărul maxim de posturi va scădea de la 24.641, în primele opt luni, la 24.365, în perioada septembrie-decembrie.

Ordonanţa a fost aprobată în şedinţa de guvern din 23 decembrie, prima după învestirea noului cabinet Boc.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?