Ministrul Educației dă vina pe primari pentru starea proastă a școlilor

 

Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a afirmat luni că şcolile se află în administrarea primăriilor, iar acolo unde primarii sunt ''destoinici'', preocupaţi de problema infrastructurii în educaţie, toate problemele s-au rezolvat, însă a admis că mai sunt şi locuri unde mai trebuie insistat.

"Şcolile se află în administrarea primăriilor. Acolo unde primarii sunt destoinici, sunt preocupaţi de învăţământ, de problema infrastructurii, toate aceste lucruri se rezolvă, s-au rezolvat. Sunt şi locuri unde va trebui să mai insistăm, să mai discutăm şi mai mult cu primarii, astfel încât să-i conştientizăm de faptul că trebuie să se mişte mult mai repede. Procedeele de licitaţie trebuie pornite cu mult înainte de terminarea anului şcolar, pentru ca în perioada vacanţei de vară aceste probleme să fie rezolvate, să nu ne mai lovim de astfel de probleme înainte de începerea anului şcolar", a spus ministrul Breaz, aflat la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti.

Potrivit ministrului, în ultimii doi ani problema toaletelor a fost rezolvată în 2.000 de şcoli.

"Pot să vă spun că în ultimii doi ani de zile problema toaletelor a fost rezolvată în 2.000 de şcoli. Aveam 2.300 în 2017, avem undeva în jur de 300 în momentul de faţă. Am vizitat multe şcoli din România, chiar şi la ţară, şcoli care au aer condiţionat, şcoli care au sisteme de transmitere online a cursurilor. (...) Nu se pune problema fondurilor. Am mai spus acest lucru. Cei care au dorit să acceseze fonduri pentru a-şi renova şcolile, pentru a desfăşura anumite probleme de îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli pentru copii aveau diverse modalităţi de a accesa aceste fonduri", a precizat Breaz.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Iaan Neuu
09 Sep 14:26
Tactica veche. Se schimba intr-o perioada relativ scurta cei care raspund de aceste aspecte. Apoi isi paseaza vina de la uni la alti. Pana la urma vinovati sunt cei care ar trebui sa beneficieze de aceste servicii. Deci elevii sunt principali vinovati. Chiar...Nu si-au dat seama cei din minister sau primarii de acest lucru?
Răspunde
0 0
Scoala 2019
09 Sep 13:13
Are dreptate ministrul acesta! Primarii si consiliile locale au partea lor de vinovatie. Sunt parghii de control a banilor alocati? Comunitatea cunoaste situatia, exista transparenta? etc. Vorbim fara sa ne implicam...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?