Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de ministru de Interne

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Liviu Dragnea şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru de Interne, luni seară, în cadrul unei conferinţe de presă. Dragnea a declarat că a ales această variantă pentru că resursele bugetare alocate MAI sunt prea puţine şi pentru a evita tensiunile din Coaliţie.

Dragnea şi-a anunţat demisia "de onoare" de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, declarând că resursele alocate sunt prea puţine pentru a îşi îndeplini obiectivele asumate la preluarea funcţiei.

"Deoarece intervenţiile mele pe acest subiect (alocările bugetare, n. red.) pot conduce la o atitudine ostilă, atât faţă de autorităţile locale, cât şi faţă de structurile Ministerului, şi pentru a nu ma situa în poziţia ingrată de a fi membru al Guvernului care ia atitudine împotriva deciziilor acestuia şi, implicit, pentru a nu crea tensiuni în cadrul alianţei de guvernare, îmi depun demisia de onoare din funcţia de ministru al Internelor şi Administraţiei", a declarat Liviu Dragnea. Acesta a precizat că rămâne preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi al Uniunii Consiliilor Judeţene.

Surse guvernamentale au declarat pentru NewsIn că Liviu Dragnea şi-a depus demisia personal la Cabinetul premierului Emil Boc luni seară, în jurul orei 20. 

Într-o declaraţie de presă, Dragnea şi-a motivat decizia: "Înţeleg constrângerile bugetare, dar refuz să asist la măsuri care îmi împiedică acest mandat şi apoi să mă uit cu seninătate la colegii mei şi să le explic că înţeleg, dar nu am resursele necesare să mă ţin de cuvânt".

"Nu pot asista tacit la diminuarea resurselor financiare alocate autorităţilor locale şi, implicit, la riscul neasigurării unor servicii de calitate pentru cetăţean", a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai explicat că, atâta timp cât structurile Ministerului nu sunt susţinute financiar, "este imposibil sa previi şi să asiguri liniştea cetăţeanului". "Am participat la toate discuţiile pe tema bugetului de stat, în cadrul cărora mi-am susţinut punctul de vedere. Este evident că, din motive obiective, ţintele asumate şi strategia de descentralizare pe care am propus-o nu vor fi aplicate", a adăugat Dragnea.

Pe de altă parte, surse politice au declarat pentru NewsIn, că Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza întârzierii numirii şefului DGIPI şi a unui secretar de stat, neacceptate în PSD şi PD-L. Potrivit aceloraşi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, în timp ce în PSD au fost discuţii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

În urmă cu două zile, Liviu Dragnea a anunţat că va demisiona de la conducerea Ministerului de Interne, după Executiv a decis să reducă drastic din sporuri, iar poliţiştilor ar urma să li se diminueze salariile.

Liviu Dragnea şi-a depus jurământul de numire în funcţia de ministru al MAI pe 20 ianuarie. Acesta a fost votat pentru ocuparea postului de ministru de Interne luni, 19 ianuarie, în unanimitate, în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

Liviu Dragnea are 46 de ani. Este de profesie inginer, iar după Revoluţie şi-a definitivat pregătirea şi în managementul administraţiei. Este preşedintele PSD Teleorman şi se află pentru a treia oară la conducerea Consiliului Judeţean.


Înainte de 2000, a fost membru de marcă al Partidului Democrat, care l-a şi propulsat, de altfel, în funcţia de prefect al judeţului Teleorman. După referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, Dragnea s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al partidului, revoltat că liderii partidului nu îşi asumă acest eşec.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?