Ministrul de Interne, atac fără precedent la adresa Serviciilor, după protestul diasporei

 
Ministrul Carmen Dan, atac fără precedent la adresa Serviciilor, după protestul diaporei / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Carmen Dan, atac fără precedent la adresa Serviciilor, după protestul diaporei / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, duminică, că informările venite de la servicii referitoare la mitingul din 10 august au avut caracter general și nu au arătat o situație de criză care, prin complexitate, să amenințe situația politică sau socială.„Conform datelor cuprinse în raport şi care pot fi făcute publice, în pregătirea misiunii din 10 august, M.A.I. a solicitat oficial serviciilor de informaţii partenere date privind posibilele riscuri asociate acestui protest. Fluxul informaţional a vizat aspecte generale, fără a avea caracter de noutate pentru economia misiunii şi nu de natură a surprinde aspecte grave care ar fi impus decizii sau acţiuni cu caracter special”, a declarat Carmen Dan, duminică, în prezentarea raportului final referitor la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Ministrul a subliniat că informaţiile primite de la servicii nu au indicat o posibilă situaţie de criză care să afecteze situaţia politică sau socială sau valorile constituţionale ale ţării.


„În legătură cu activarea Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică, precizez că informaţiile primite anterior datei de 10 august nu au indicat o situaţie generatoare a unei crize de ordine publică care, prin complexitate, amploare sau intensitate să ameninţe situaţia politică, socială, economică, ordinea şi valorile constituţionale, aşa cum defineşte Hotărârea 1052/2014. Neexistând date acţiuni generatoare de consecinţe deosebite, nu s-a impus activarea acestui centru”, a explicat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a precizat că a cerut date noi serviciilor de informaţii şi după miting.

„În completarea şi sprijinul activităţilor deja derulate de structurile Ministerului Afacerilor Interne, după protest am solicitat aceloraşi instituţii, date, informaţii noi sau evaluări privind persoanele, grupurile de persoane sau entităţile care au generat acte de violenţă în Piaţa Victoriei”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan a precizat că cel care a condus misiunea a fost maiorul Laurențiu Cazan, care a avut la dispoziție efective de jandarmi și din Craiova, Bacău, Constanța sau Ploiești.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
johnneil
20 Aug 02:09
Deci peste 50 de ani vom afla si de mizeriile ce se ascund intre acele coperti.
Răspunde
0 0
Dragos
20 Aug 00:20
Trebuia eliberată piata, după primele incidente, în jurul orei 16: 30 si astfel nu se mai ajunge la această polemica. Jandarmeria fricoasa,au crezut ca sunt paznici, dar se pare ca au fost foarte agresivi, de la bătrâni la oameni cu handicap
Răspunde
0 0
Dragos
20 Aug 00:26
Pașnici*
0 0
alexandru
19 Aug 23:52
Pina unde ,cum si cit ne vor mai minti acesti mizerabili ??? Gazarea a fost generala si continua,oamenii hartuiti pur si simplu pe strazile laterale si cucoana a gasit 5 cetateni agresati ?Mincinosi si malefici cu un scenariu prezentat pentru timpiti ???? Mai ramine ca protestarii sa ceara scuze jandrmilor pentruefortul suprem in a gaza oamenii.
Nu vreu sa ma gindesc ce ne asteapa in toamna cu Tudorel si CCR ..
Răspunde
0 0
Mihai S
19 Aug 23:02
Deci cu alte cuvinte vrea sa spuna ca servicile nu au aflat de scenariul PSD pus la cale.
Răspunde
0 0
Groza
19 Aug 22:09
Obiectivul PSD-ului este sa inregimenteze si serviciile.Pentru asi atinge scopul folosesc toate diversiunile.
Răspunde
0 0
...roata
19 Aug 20:27
Foarte simplu! Ca nu au existat pericole!!! Ce sa raporteze? Ca ce ati facut voi, e alta discutie!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?