Decizie de ultimă a Guvernului. Controale extinse pentru depistarea alimentelor cu E.coli

 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat, marţi dimineață, la Palatul Parlamentului, că vor fi extinse controalele în magazine, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că a descoperit bacteria E.coli în probele recoltate de la o familie din Bacău, dar şi de la o unitate de prelucrare a laptelui din Argeş.

"Exista un sistem de alerta rapida, producatorul respectiv, produsele respective se verifica. S-a verificat sursa de apa nu sunt probleme, s-a verificat sanatatea muncitorilor, nu sunt probleme. Se merge în continuare pe verificări, dar nu putem verifica în toată țara, toate produsele. În principiu, acolo unde a fost maturare, saramură, nu e problemă. La Bacău, a fost recoltată o probă de la un pui crescut în curte, aflat în frigiderul unei familii care a fost afectată (...) Doar Ministerul Sănătății poate trage concluziile necesare. Noi doar punem la dispoziție informațiile", a spus Irimescu. 

"În mod cert s-a mers la cele două ferme care livrează laptele fabricii în discuție. Produsele care clar sunt de genul brânzei proaspete de vaci sigur că au fost oprite", a adăugat ministrul Agriculturii. 

Reamintim că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că a descoperit bacteria E.coli în probele recoltate de la o familie din Bacău, dar şi de la o unitate de prelucrare a laptelui din Argeş. Mai exact, bacteria E.coli a fost găsită în carnea de pui din frigiferul părinţilor fetiţei de un an şi trei luni, diagnosticată în urmă cu circa două săptămâni cu sindrom hemolitic-uremic. Potrivit ANSVSA, carnea provenea de la păsări din gospodăria proprie.

"În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală", explica, luni, Achim Irimescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?