Carmen Dan aruncă bomba printre birocraţii din MAI! Se fac schimbări uriaşe

 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat joi implementarea unui proiect amplu de debirocratizare ce va face posibilă depunerea online a cererilor pentru obţinerea cărţii de identitate, a paşaportului sau a carnetului de şofer.

Ministrul de Interne a explicat că, pentru cetăţenii români, implementarea proiectului, în valoare de 90 de milioane de lei, va aduce beneficii directe, între acestea fiind obţinerea cazierului judiciar sau a istoricului sancţiunilor rutiere.

"Mai exact, numărul punctelor de penalizare se vor putea obţine online imediat, fără a fi nevoie de un drum până la poliţie. Tot online se pot depune documentele necesare înscrierii la şcolile MAI sau la Academia de Poliţie.

Documentele pentru obţinerea anumitor avize de la MAI pentru documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului, precum şi pentru autorizarea unor construcţii vor putea fi transmise în format electronic. De asemenea, în ceea ce priveşte obţinerea cărţii de identitate, a paşaportului, a permisului de conducere sau

pentru înmatricularea autovehiculului, cetăţenii vor putea depune online cererea şi documentele necesare. Tot online vor putea să plătească taxele aferente şi să descarce diferite formulare. În plus, pentru că vorbim de o platformă informatică, vom crea posibilitatea verificării online a stadiului diferitelor cereri depuse de cetăţeni pentru instituţie", a explicat Dan.

Proiectul, în valoare de 90 de milioane de lei, este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene nerambursabile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Romanul
12 Jul 13:19
Pai ce o doare gura sa spuna ca face. Si daca chuar va demara asa ceva va fi ca si cardurile de sanatate. Se va bloca mereu softul. Ca in loc sa ia ceva bun trebuie sa mai ciupeasaca si de acolo. Comisioanele lor unde sunt? Cu ce sa isi faca campanie electorala.
Răspunde
0 0
Radio Evevan !
12 Jul 01:44
La tarile cu conducatori care traiesc in anul 2019, DEMULT astfel de activitati sint banale si fara a necesita mari softuri si sute de milioane de euroi aruncati anual in buzunarele ghitzanilor kaghebisti ...
Răspunde
0 0
Radio Evevan !
12 Jul 01:42
Dar cind veti plati internetul in sectiile de politie ca se duce omul sa faca o reclamatie despre violenta in trafic si i se raspunde ca nu au internet sa acceseze ''baza de date'' ca sa identifice soferul iar dintr-o actiune simpla devine totul o ciudatenie burleasca !!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?