Ministerul Turismului are prevăzut în planul de achiziţii pixuri, brichete, umbrele şi accesorii pentru calculatoare în valoare de peste 120.000 de euro. VEZI DOCUMENTE

 
Foto: cotidianu.ro
Foto: cotidianu.ro
Foto: cotidianu.ro Foto: cotidianu.ro Foto: cotidianul.ro
Jurnaliştii de la ziarul Cotidianul au intrat în posesia unor planuri anuale de achiziţii ale Ministerului Turismului (MT) pe anul 2009, planuri în care apare şi o achiziţie suspecta de peste 120.000 de euro pentru pixuri, brichete, umbrele, suport mouse şi memorie flash.

Potrivit Cotidianul, în doar trei luni, lista de cumpărături a MT a suferit modificări esenţiale: la unele cumpărături s-a renunţat; la altele a fost redus bugetul şi transferat către alte capitole; pe la jumătatea anului au apărut brusc capitole noi de cheltuieli, legate de publicitatea acţiunilor ministerului, ce nu au figurat la începutul anului.

Punctul comun al majorităţii cumpărăturilor făcute de MT îl reprezintă "achiziţia directă“, metodă nerecomandată de UE, care sugerează licitaţiile publice.

Astfel, după scandalul iscat în presă privind costul imens plătit de MT pentru nişte perdele, în planul de achiziţii a apărut o tăietură în dreptul "Perdele, draperii", lângă care şi-a pus semnătura chiar ministrul Elena Udrea.

Interesant este faptul că la "Cheltuieli de capital", în primul plan de achiziţii erau trecuţi 7.000 de euro pentru cumpărarea de jaluzele verticale. În ultimul plan de achiziţii au mai fost adăugaţi 1.000 de euro la cei 7.000 şi în lista de cumpărături a apărut modificarea "jaluzele verticale şi perdele“. Asta înseamnă că MT a renunţat la perdelele de 7.000 de euro pentru unele de doar 1.000 de euro.

Alte cheltuieli uluitoare: 121.500 de euro pentru achiziţia de pixuri, brichete, umbrele, suport mouse, memorie flash; 486.000 de euro pentru "servicii de promovare prin realizarea de materiale promoţionale"; 500.000 de euro pentru instalarea de indicatoare rutiere; 300.000 de euro pentru servicii de consultanţă şi reprezentare juridică; 1,6 milioane de euro pentru chiriile unor depozite sau birouri; 150.000 de euro pentru deplasări cu avionul; 40.000 de euro pentru servicii de protocol (apă, cafea, lapte, ceai, legume, fructe); 60.000 de euro pentru cartuşe de toner.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?