Ministerul de Externe denunță investițiile masive ale Ungariei în Transilvania

 
MAE ungar: Problematica autonomiei nu încalcă Tratatul de bază româno-ungar
MAE ungar: Problematica autonomiei nu încalcă Tratatul de bază româno-ungar
MAE ungar: Problematica autonomiei nu încalcă Tratatul de bază româno-ungar

Ministerul de Externe denunță investițiile masive ale Ungariei în Transilvania. ”Nu există nici un acord bilateral, astfel de măsuri pot fi promovate doar cu consimțământul României”, potrivit unui răspuns remis G4Media.ro. de către MAE.

MAE susține că ”a atras atenția” Ungariei, arătând că ”acordarea de asistență economică depășește sfera tratamentului preferențial care poate fi oferit de către un stat pentru minoritatea sa înrudită de pe teritoriul altui stat, conform standardelor acceptate la nivel internațional, și că în consecință astfel de măsuri pot fi promovate doar cu consimțământul părții române, și fără vreo discriminare în funcție de criteriul etnic”.

Poziția Ministerului de Externe vine la câteva zile după ce Péter Szijjártó, ministrul maghiar de Externe, a anunțat luni că guvernul Ungariei va extinde în aproape tot vestul României așa-numitul program de dezvoltare economică transilvăneană, care până acum se derulase doar în Ținutul Secuiesc.

Detalii AICIAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
alex
11 Oct 15:13
m...da , daca e saracie sa fim saraci cu totii, mentalitate comunista de doi bani :(
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?