Militarii fac demonstraţii de luptă de Ziua Forțelor Terestre

 

Mai multe manifestări sunt organizate sâmbătă, de Ziua Forțelor Terestre, în toate garnizoanele din țară și în teatrul de operații din Afganistan.

 În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre, al căror patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Statul Major al Forțelor Terestre organizează mai multe manifestări, ziua încheindu-se în București cu o retragere cu torțe.


Între orele 10,00 — 17,00, se vor organiza activități cultural-recreative în Parcul Tineretului. Militarii vor prezenta tehnica de luptă, armamentul și echipamentul din dotare, exerciții demonstrative de intervenție a echipei EOD, de supraviețuire, procedee de escaladare și traversare cu ajutorul funicularului, tiroliană, tehnici de autoapărare, precum și exerciții de mânuire a armamentului.

De asemenea, între orele 18,00 — 20,30, în Parcul Tineretului va avea loc un spectacol susținut de formații artistice ale cercurilor militare și de către elevi din colegiile naționale militare.

Seara, între orele 20,30 — 22,00, militarii se vor retrage cu torțe pe traseul Parcul Tineretului — Piața Unirii — Splaiul Independenței — Piața Eroilor — Cotroceni — Statul Major al Forțelor Terestre.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, în toate garnizoanele din țară și în teatrul de operații din Afganistan se organizează manifestări dedicate acestei sărbători, care vor cuprinde: simpozioane, expoziții de carte, vizionări de filme
documentare, exerciții de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament și echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare și spectacole artistice susținute de către formațiile cercurilor militare, precizează comunicatul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?