MILIARDARUL DAN ADAMESCU a fost ARESTAT pentru 30 de zile

 
MILIARDARUL ADAMESCU, arestat pentru 30 de zile
MILIARDARUL ADAMESCU, arestat pentru 30 de zile

DAN ADAMESCU. Ordonanţa de reţinere a lui DAN ADAMESCU , acuzat de dare de mită, a expirat, vineri, la ora 13.30, el putând părăsi sediul Curţii de Apel Bucureşti, unde se judecă propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a omului de afaceri. UPDATE: DAN ADAMESCU A FOST ARESTAT pentru 30 de zile.

DAN ADAMESCU. Miliardarul Dan Adamescu a fost arestat pentru 30 de zile. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au aprobat propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui DAN ADAMESCU, procesul începând vineri, în jurul orei 11.00.

Omul de afaceri DAN ADAMESCU  a fost reţinut joi, în dosarul în care este suspectat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri era acţionar, potrivit DNA.


"Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era inculpatul Adamescu Grigore Dan", a precizat DNA.

Adamescu ar fi dat banii unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar, au arătat procurorii.

"Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu Grigore Dan a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru «servicii juridice». Ulterior, avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal şi în aceeaşi zi banii au fost ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soţiei, suma de bani", potrivit DNA.

Procurorii mai arată că intermediarul, practician în insolvenţă, a remis suma de 15.000 de euro judecătorului Ion Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenţei SC Baumeister SA, coordonată de DAN ADAMESCU , respectiv în luna decembrie 2013.

În acelaşi context, susţin procurorii, intermediarul a remis suma de 5.000 de euro judecătoarei Elena Rovenţa, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile, respectiv în sensul respingerii contestaţiilor celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar "agreat".

În 22 mai, procurorii au făcut percheziţii la locuinţa lui DAN ADAMESCU  şi la firmele deţinute de acesta, în dosarul în care judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, aceştia fiind arestaţi.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Avocatul lui DAN ADAMESCU , George Claudiu Dumitru, a furnizat DNA, în dosarul celor patru judecători acuzaţi de fapte de corupţie, o copie a unui extras de cont, prin care se atestă viramentul mitei date acestora pentru a soluţiona favorabil dosare privind insolvenţa unor firme ale lui Adamescu.

Avocatul George Claudiu Dumitru s-a sinucis în mai, aruncându-se în faţa metroului la staţia Universitate, la câteva ore după ce judecătorii de la Tribunalul Bucureşti care ar fi luat mită de la DAN ADAMESCU  au fost ridicaţi şi duşi la Direcţia Naţională Anticorupţie, ulterior aceştia fiind arestaţi.

Potrivit motivării deciziei Curţii de Apel Bucureşti de arestare a celor patru magistraţi, unul dintre martorii din dosar, Elena Daniela Firestein, a spus că DAN ADAMESCU  şi fiul său, Alexander Adamescu, şi-au dat acceptul, atât în vara anului 2013 cât şi în decembrie 2013, pentru coruperea judecătorilor care aveau spre soluţionare dosarele de insolvenţă ale SC Sigur Industrial Construct SRL şi SC Activ Construcţii Industriale SRL.

Martora a mai spus că, în decembrie 2013, s-a întâlnit cu DAN ADAMESCU  şi cu juristul Daniel Onuţe, martor şi el în dosar, la sediul SC Asigurare Reasigurare Astra SA.

Cu această ocazie, Onuţe i-ar fi spus lui DAN ADAMESCU  că mai avea nevoie de o sumă de bani, nespecificată la acel moment, pentru rezolvarea "problemei" cu dosarul de insolvenţă.

"Cu prilejul acelei discuţii, Adamescu Grigore Dan, care dispunea de activele financiare ale firmelor din grupul Baumaister, a stabilit ca martora să plătească, în baza unui contract de asistenţă juridică, încheiat formal cu avocatul Dumitru George-Claudiu, o sumă de bani, care îi va fi indicată ulterior de Onuţe Daniel. Martora a aflat de la Onuţe Daniel că se va folosi de avocatul Dumitru George-Claudiu pentru a scoate banii, pe care ulterior îi va înmâna lichidatorului Borza Monica Angela în vederea remiterii lor către judecători, folosind cu privire la aceştia apelativul de «jude»", se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit documentului citat, declaraţia Elenei Daniela Firestein este întărită şi de declaraţia avocatului George Claudiu Dumitru.

Avocatul George Claudiu Dumitru a depus, la dosarul în care sunt acuzaţi cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, o copie a unui extras de cont, prin care se atestă viramentul, dintr-un cont aparţinând SC Baumeister Utilaje Echipamente SRL, în contul cabinetului său de avocatură, a sumei de 223.200 lei, în data de 10 decembrie 2013.

"În aceeaşi zi, avocatul Dumitru George-Claudiu a efectuat o retragere în numerar a sumei de 222.040 lei, din care Onuţe Daniel afirmă că a primit suma de 100.000 lei, în numerar, pentru coruperea judecătorilor", potrivit motivării.

În documentul citat se mai arată că Monica Angela Borza a făcut la DNA un autodenunţ, în 14 mai, aceasta spunând că a dat mită 5.000 de euro judecătoarei Elena Rovenţa şi 15.000 de euro judecătorului Ion Stanciu, pentru ca aceştia să pronunţe soluţii favorabile în dosarele de insolvenţă ale SC Sigur Industrial Construct SRL şi SC Activ Construcţii Industriale SRL.

Borza le-a spus anchetatorilor că a primit banii de la DAN ADAMESCU  şi de la fiul acestuia, prin intermediul lui Daniel Onuţe.

DAN ADAMESCU  deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
Dorin-Adrian Cristea
07 Jun 08:52
E un apropiat al liderului miscarii fratii Musulmani o increngatura a Alqueda filiala Bucuresti.
Răspunde
3 -1
CARMEN
07 Jun 03:56
HOT DE HOT, DOVEDIT?
Directorul general al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, atentie,l-au demisionat, miercuri,din funcția de la conducerea companiei !!!!!
Această "demisie" ar veni și din cauza faptului că Direcția Națională Anticorupție(DNA) îl investighează pentru prejudicierea companiei cu peste un milion si jumătate de euro. Din informațiile deținute , Dorobanțu își va continua activitatea la un operator privat de transport călători din zona Brașov, RegioTrans, companie controlată de un apropiat de-al său, COSTEL COMANA. Carcotasii spun ca nu v-a face "purici" multi pe la RegioTrans si ca o sa fie coleg de celula, cat de curand, cu Relu Fenechiu cel care l-a si numit in functie la CFR Calatori.
JALE MARE LA CFR CALATORI, DIRECTOAREA DE ACHIZITII IN “TOTALITATE LEGALE” ASCUNDE DOSARE DE ACHIZITII DE CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI?
Răspunde
2 -1
Vasile pensionarul
07 Jun 07:25
7 CARMEN@ asta ia un an cu suspendare si ramane cu milionul.
3 0
ca sa vezi !
07 Jun 03:55
Toti mafiotii astia saltati ca mustele de niste procurori slab pregatiti isi merita soarta . Sunt atat de lenesi , de fandositi si p r o s t i ca desi stiu ca se asculta telefoanele la greu , ei isi aranjeaza tunurile la celular . Pe timpuri mafiotii adevarati vorbeau direct intre ei in locuri ferite . Procurorii fac arestari in 99% din cazuri pe baza de inregistrari . Atata stiu .
Răspunde
8 -1
Radu Neagoe
06 Jun 21:23
Si ce ??? Daca nu se sinucide la metrou sau nu i se confisca AVEREA MANGLITA CA SI "MARE OM DE AFACERI'= MAFIOT...ARESTARILE NU SUNT DECAT ABUREALA NATIEI ROMANE,PROSTITE, IMBECILIZATE PREMEDITAT... ! ACEST P-RC MILIARDAR, CE A FACUT IN ROMANIA,PENTRU ROMANIA INCAT SA DEVINA MILIARDAR ?!?!?! ...NIMIC!!!!!!!!!!!!!! A FURAT,,,,doar pentru ce s-a pus in scena "revolutia 89'"???!!!!!!!!!
Răspunde
7 -1
Radu Neagoe
06 Jun 21:16
Si ce ??? Daca nu se sinucide la metrou sau nu i se confisca AVEREA MANGLITA CA SI "MARE OM DE AFACERI'= MAFIOT...ARESTARILE NU SUNT DECAT ABUREALA NATIEI ROMANE,PROSTITE, IMBECILIZATE PREMEDITAT... ! ACEST P-RC MILIARDAR, CE A FACUT IN ROMANIA,PENTRU ROMANIA INCAT SA DEVINA MILIARDAR ?!?!?! ...NIMIC!!!!!!!!!!!!!! A FURAT,,,,doar pentru ce s-a pus in scena "revolutia 89'"???!!!!!!!!!
Răspunde
6 -1
Radu Neagoe
06 Jun 21:10
Si ce ??? Daca nu se sinucide la metrou sau nu i se confisca AVEREA MANGLITA CA SI "MARE OM DE AFACERI'= MAFIOT...ARESTARILE NU SUNT DECAT ABUREALA NATIEI ROMANE,PROSTITE, IMBECILIZATE PREMEDITAT... ! ACEST P-RC MILIARDAR, CE A FACUT IN ROMANIA,PENTRU ROMANIA INCAT SA DEVINA MILIARDAR ?!?!?! ...NIMIC!!!!!!!!!!!!!! A FURAT,,,,doar pentru ce s-a pus in scena "revolutia 89'"???!!!!!!!!!
Răspunde
1 -3
PINTILIE-BT.
06 Jun 20:40
==== IMPORTANT CA I .... IMPORTANT ( orice ar zice alti ... ) MAINE HALEP CASTIGA FINALA DE LA ROLAND GARROSSSSSSSS V AM ZIS CU 24 DE ORE SAU CATE ORE VRETI ... ASA I .....IN 2 SETURI SAU 3 CASTIGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA , CHIAR CREDETI CA NU AM DREPTATE ? VEDEM ........ DAR EA TRE SA FIE CUMINTE CU SHAPY = SHAPAROVA ORICUM E ..
Răspunde
6 -10
CEAUSESCU
06 Jun 17:06
Basescule, toate acestea se vor intoarce impotriva ta, si tuv ei fi arestat pentru ca ai vandut flota romaniei
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
10 -5
Matei
06 Jun 17:55
9 Marssssss la Antena 3,de acolo sa-ei lumina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3 -6
blekaan
06 Jun 19:20
5 Matei , marssss la scoala ca "sa-ei" clasele 1-4 din nou !!!!!!!!!!!!!!!
15 -4
DNA
06 Jun 16:48
Justitia incepe sa fie independenta ,la presiunea UE si SUA justitia incepe sa isi faca datoria,problema e cu propaganda securistilor ce seara de seara prezinta infractori cei spala si denigraza judecatori inducand ideea ca justitia se face politic.....nu domnilor,justitia incepe sa functioneze si asta va deranjeaza si asta se vede atunci cand sunt arestati de la opozitie( astia sunt infractori ,nenorociti etc) daca sunt de la putere ; e politie politica,aia sunt eroii clasei muncitoare. Odata cu inchiderea marelui excroc Nastase,mitul intangibilitatii a disparut,astia refuza sa creada ca justitia poate sa-i ancheteze si sa--i condamne,efectiv nu concep asa ceva, ei fiind deasupra legii si controland-o de 20 ani .......eeee fratilor nu mai e asa si de asta disperarea de a pune un presedinte marioneta ,o sa fie nevoie de muuuuulte gratieri daca Doamne fereste intra vreunul la zdup!!!!
Răspunde
11 -2
mosulica
06 Jun 16:40
2 De acord. Sunt satul de indoctrinati politic spalati pe cap care au adus tara unde este prin nesimtirea ca nu au votat sau prin voturile lor, ca nu au votat cum trebuia. Au votat de 25 de ani aceleasi partide.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?