Mii de oameni în stradă, la Budapesta

 
Budapesta
Budapesta

Mii de oameni s-au alăturat unui miting studenţesc, sâmbătă, la Budapesta, cerând garanţii pentru libertatea academică şi schimbări în politicile guvernului, schimbări care au determinat universitatea fondată de miliardarul american de origine ungară George Soros să intenţioneze să părăsească Ungaria, informează Reuters.Universitatea Central Europeană (CEU) a anunţat că îşi va muta sediul la Viena dacă guvernul premierului Viktor Orban nu este de acord ca, până la 1 decembrie, să asigure un cadru legal pentru continuarea activităţii CEU în Ungaria.

Participanţii la demonstraţia care a avut loc în faţa clădirilor istorice ale Universităţii Corvinus, pe malul Dunării, au declarat că trebuie apărat climatul academic simbolizat de către CEU, unul care promovează gândirea liberă şi dezbaterea deschisă.

Peste 3.500 de absolvenţi ai CEU lucrează şi predau în Ungaria. Studenţi de la alte universităţi precum ELTE şi Corvinus au participat la demonstraţie.

Planurile CEU de a-şi muta campusul principal la Viena survin după o bătălie îndelungată cu guvernul Orban care l-a acuzat pe fondatorul universităţii, George Soros, că complotează să distrugă civilizaţia europeană, ''inundând'' continentul cu imigranţi. La rândul său, Soros spune că sprijinul acordat de el refugiaţilor este parte a unei misiuni umanitare.

Sursa: agerpres.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?