Mii de oameni au ieșit în stradă, la Belgrad, împotriva președintelui Vucic

 

Mii de persoane s-au adunat pentru a treia sâmbătă consecutivă la Belgrad pentru a protesta împotriva preşedintelui sârb Aleksandar Vucic, relatează dpa, citată de Agerpres.O mulţime de peste 5.000 de persoane au mărşăluit între televiziunea de stat RTS, care este puternic pro-Vucic, şi sediul guvernului.

Primul protest a avut loc drept reacţie la faptul că un politician de opoziţie, Borko Stefanovic, a fost bătut în marja unei mici reuniuni electorale din sudul Serbiei, de pe 23 noiembrie.


Vucic a luat în derâdere primul protest de la Belgrad, afirmând că a fost redus ca proporţii şi că "chiar dacă erau cinci milioane" nu ar ceda în faţa revendicărilor lor.

Cel de al doilea protest a avut loc sub hashtag-ul #1od5miliona, respectiv unul din cinci milioane.

Deşi oficial Aleksandar Vucic are în mare parte un rol ceremonial, el deţine multă putere în Serbia şi participă în mod deschis la guvernare.

Partidul său progresist a dominat parlamentul în trei rânduri de alegeri parlamentare din 2012. Vucic şi-a început anul trecut mandatul prezidenţial de cinci ani.

Opoziţia din Serbia, slăbită de diviziuni interne, scandaluri de corupţie şi prezenţă scăzută în media de stat şi pro-guvernamentală după ce Vucic a preluat puterea, este complet marginalizată, notează dpaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?