Mii de militari ruși au murit ”în secret”, din cauze nedeclarate

 

Peste 3.000 de militari ruși au murit în ultimii cinci ani, dar cauzele sunt necunoscute, deoarece Ministerul Apărării a decis să păstreze secretul în acest sens.

Cel puțin 3.035 militari ruși au murit din 2010 și până în 2016. Bilanțul deceselor a devenit public după ce Ministerul Apărării de la Moscova a oferit statistica firmelor de asigurări care participă la o licitație publică pentru obținerea de contracte, notează Moscow Times.

Cauza morții nu este indicată în documentele oficiale, conform unei decizii luate de guvern în 2010.

Publicația Vedomosti observă că cel mai mare număr de morți este înregistrat îân 2014 - 790 de militari - anul în care Ucraina a anunțat invazia trupelor rusești.

Oficialii ruși spun totuși că 80% din cazurile acoperite de asiguratori s-au petrecut în afara orelor de serviciu și în afara unităților militare, având deseori drept cauze accidente domestice.

Site-ul de analize Eurasiareview speculează însă că statisticile apărute acum în presă reprezintă doar o parte din bilanțul total al morților, o strategie a Moscovei de a micșora impactul emoțional al statisticilor reale asupra societății.

Moscova a anunțat recent că se pregătește să retragă cea mai mare parte a efectivelor militare aflate în Siria, unde sprijină regimul de la Damasc. Numărul exact al pierderilor suferite de ruși în Siria nu este cunoscut.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?