Mii de comete "negre" ameninţă Pământul

FOTO: dailymail.co.uk
Mii de comete invizibile „negre” reprezintă o ameninţare permanentă asupra Pământului, potrivit astronomilor britanici.


O cometă neagră şi-a pierdut complet stratul superior de gheaţă, rămânând doar o crustă întunecată care reflectă o mică parte din lumină. Pentru că nu străluceşte, o cometă neagră pe un curs de ciocnire cu Terra ar putea să scape detecţiei.

Profesorul Bill Napier de la Universitatea din Cardiff a declarat: „Se poate spune despre cometele negre că reprezintă un pericol însemnat”. Bill Napier şi colegul său Dr. David Asher, de la Observatorul Armagh din nordul Irlandei, au avertizat că mai multe comete negre periodice au o rotaţie completă în jurul Soarelui de mai puţin de 200 de ani. Rata cu care trec prin sistemul solar indică un număr de circa 3000 de comete negre şi numai 25 au fost identificate până acum.

În anul 1983, cometa IRAS-Araki-Alcock a trecut pe lângă Pământ la o distanţă de cinci milioane de kilometri, cea mai mică apropiere din ultimii 200 de ani. Cu un grad de reflexie de doar 1%, a fost detectată cu numai două săptămâni înainte de trecerea sa pe lângă Terra.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?